De tweets zouden verstuurd zijn van "een Twitterprofiel dat tot de verdachte zou kunnen behoren", klinkt het. De politie onderzoekt nog steeds de iPhone en iPad van de dader, wiens identiteit nog bevestigd moet worden. De procureur van de Franse Republiek verklaarde eerder op de avond dat de verdachter een 29-jarige Egyptenaar is, die enkele weken geleden in Frankrijk was aangekomen.

Enkele minuten voor de aanval, die vrijdagochtend plaatsvond rond 09.50 uur, werden vanop het profiel op naam van Abdallah El-Hamahmy verschillende tweets verstuurd: "In naam van Allah (...) voor onze broers in Syrië en de strijders overal ter wereld" (09.31 uur), en in een tweet van 09.34 uur werd verwezen naar IS. Minstens 10 tweets werden verstuurd tussen 09.27 uur en 09.34 uur. De eigenaar van het profiel vermeldt ook een reis van Dubai naar Parijs op 26 januari, wat overeenkomst met de reis die de verdachte heeft gemaakt.

Aanval

Volgens de Franse media hadden twee soldaten vrijdagochtend rond 9.45 uur een man met twee rugzakken de toegang ontzegd tot het Carrousel du Louvre, een klein winkelcentrum onder het beroemde museum. Daarop zou de man een poging ondernomen hebben om een van de twee militairen met een mes aan te vallen. De Franse politie zegt dat de aanvaller daarbij ook 'Allahoe akbar' riep. De autoriteiten gaan uit van een aanslag met terroristisch motief.

De aanvaller zou bij het incident ernstig gewond zijn geraakt, zo meldt de nieuwssite van BFM TV. De soldaat werd aan de arm geraakt.

In de omgeving van het museum zijn de ordediensten nu massaal aanwezig. De onmiddellijke omgeving van het museum is afgeslote, maar explosieven zouden niet gevonden zijn. Ook de nabijgelegen metrostations zijn tijdelijk dicht.

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt op Twitter dat aan het Louvre een 'ernstig veiligheidsincident' plaatsvond.

Trump: 'Word slim, VS'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gereageerd op de machete-aanval aan het Louvre in Parijs. 'Een nieuwe radicaal-islamitische terrorist heeft net het Louvre in Parijs aangevallen. Toeristen werden in veiligheid gebracht. Frankrijk weer op het scherpst van de snee. WORD SLIM V.S.', klonk het.

De tweets zouden verstuurd zijn van "een Twitterprofiel dat tot de verdachte zou kunnen behoren", klinkt het. De politie onderzoekt nog steeds de iPhone en iPad van de dader, wiens identiteit nog bevestigd moet worden. De procureur van de Franse Republiek verklaarde eerder op de avond dat de verdachter een 29-jarige Egyptenaar is, die enkele weken geleden in Frankrijk was aangekomen. Enkele minuten voor de aanval, die vrijdagochtend plaatsvond rond 09.50 uur, werden vanop het profiel op naam van Abdallah El-Hamahmy verschillende tweets verstuurd: "In naam van Allah (...) voor onze broers in Syrië en de strijders overal ter wereld" (09.31 uur), en in een tweet van 09.34 uur werd verwezen naar IS. Minstens 10 tweets werden verstuurd tussen 09.27 uur en 09.34 uur. De eigenaar van het profiel vermeldt ook een reis van Dubai naar Parijs op 26 januari, wat overeenkomst met de reis die de verdachte heeft gemaakt. Volgens de Franse media hadden twee soldaten vrijdagochtend rond 9.45 uur een man met twee rugzakken de toegang ontzegd tot het Carrousel du Louvre, een klein winkelcentrum onder het beroemde museum. Daarop zou de man een poging ondernomen hebben om een van de twee militairen met een mes aan te vallen. De Franse politie zegt dat de aanvaller daarbij ook 'Allahoe akbar' riep. De autoriteiten gaan uit van een aanslag met terroristisch motief.De aanvaller zou bij het incident ernstig gewond zijn geraakt, zo meldt de nieuwssite van BFM TV. De soldaat werd aan de arm geraakt.In de omgeving van het museum zijn de ordediensten nu massaal aanwezig. De onmiddellijke omgeving van het museum is afgeslote, maar explosieven zouden niet gevonden zijn. Ook de nabijgelegen metrostations zijn tijdelijk dicht.Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt op Twitter dat aan het Louvre een 'ernstig veiligheidsincident' plaatsvond.De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gereageerd op de machete-aanval aan het Louvre in Parijs. 'Een nieuwe radicaal-islamitische terrorist heeft net het Louvre in Parijs aangevallen. Toeristen werden in veiligheid gebracht. Frankrijk weer op het scherpst van de snee. WORD SLIM V.S.', klonk het.