De Duitse bondskanselier Angela Merel heeft gewaarschuwd dat de migrantencrisis een grotere uitdaging kan worden voor de EU, dan de Griekse schuldencrisis. Ze riep de EU op om de toenemende migrantencrisis samen aan te pakken, voordat het leidt tot grotere problemen.

Lijst met 'veilige landen'

'Vluchtelingen kunnen Europa veel meer zorgen baren dan het probleem van Griekenland en de stabiliteit van de euro. De asielcrisis kan het volgende grote Europese project zijn, waarin we moeten tonen dat we in staat zijn om samen actie te ondernemen.' Ze veroordeelde de aanvallen op opvangtehuizen in Duitsland en bestempelde ze 'onwaardig voor ons land'.

De bondskanselier riep de EU ook op om een lijst samen te stellen van 'veilige landen' om beter te kunnen oordelen welke migranten het hardst asiel nodig hebben. Meer dan 40 procent van de asielzoekers in Duitsland zouden afkomstig zijn van Balkanlanden, met een toenemend aantal aanvragen van Zuid-Europese landen zoals Bulgarije, Kroatië en Servië. (IBTimes/NSK)

De Duitse bondskanselier Angela Merel heeft gewaarschuwd dat de migrantencrisis een grotere uitdaging kan worden voor de EU, dan de Griekse schuldencrisis. Ze riep de EU op om de toenemende migrantencrisis samen aan te pakken, voordat het leidt tot grotere problemen. Lijst met 'veilige landen''Vluchtelingen kunnen Europa veel meer zorgen baren dan het probleem van Griekenland en de stabiliteit van de euro. De asielcrisis kan het volgende grote Europese project zijn, waarin we moeten tonen dat we in staat zijn om samen actie te ondernemen.' Ze veroordeelde de aanvallen op opvangtehuizen in Duitsland en bestempelde ze 'onwaardig voor ons land'.De bondskanselier riep de EU ook op om een lijst samen te stellen van 'veilige landen' om beter te kunnen oordelen welke migranten het hardst asiel nodig hebben. Meer dan 40 procent van de asielzoekers in Duitsland zouden afkomstig zijn van Balkanlanden, met een toenemend aantal aanvragen van Zuid-Europese landen zoals Bulgarije, Kroatië en Servië. (IBTimes/NSK)