Klokkenluider Edward Snowden bracht vorig jaar aan het licht dat de Amerikaanse elektronische inlichtingendienst NSA Merkels telefoongesprekken afluisterde en enorme hoeveelheden internetgegevens verzamelde, wat door veel Duitsers gezien wordt als een inbreuk op hun privacy.

Gevraagd of het vertrouwen hersteld is na de zaak, zei Merkel tijdens een persconferentie: "Ik denk dat het hele debat... aangetoond heeft dat de situatie zodanig is dat een aantal moeilijkheden nog overwonnen moet worden".

Merkel praatte vrijdag vier uur lang met de Amerikaanse president Barack Obama in het Witte Huis. Obama zei er hoe belangrijk de relaties zijn tussen de VS en Duitsland. Maar Merkel liet er geen twijfel over bestaan: "Er moet en er zal meer zijn dan enkel business as usual". (Belga/TV)

Klokkenluider Edward Snowden bracht vorig jaar aan het licht dat de Amerikaanse elektronische inlichtingendienst NSA Merkels telefoongesprekken afluisterde en enorme hoeveelheden internetgegevens verzamelde, wat door veel Duitsers gezien wordt als een inbreuk op hun privacy.Gevraagd of het vertrouwen hersteld is na de zaak, zei Merkel tijdens een persconferentie: "Ik denk dat het hele debat... aangetoond heeft dat de situatie zodanig is dat een aantal moeilijkheden nog overwonnen moet worden".Merkel praatte vrijdag vier uur lang met de Amerikaanse president Barack Obama in het Witte Huis. Obama zei er hoe belangrijk de relaties zijn tussen de VS en Duitsland. Maar Merkel liet er geen twijfel over bestaan: "Er moet en er zal meer zijn dan enkel business as usual". (Belga/TV)