De lichamen van een Indiase ober, Russel Rebello, en een Italiaanse passagier, Maria Grazia Trecarichi, zijn nooit teruggevonden na de schipbreuk van de Costa Concordia voor het eiland Giglio op 13 januari 2012. Van de 4.229 mensen aan boord kwamen er 32 om het leven.

'Tijdens een zoektocht onder water in een centraal gedeelte van het schip, hebben duikers van de kustwacht en de politie menselijke resten gevonden,' maakte de chef van de civiele bescherming Franco Gabrielli bekend. 'Die zouden kunnen worden toegeschreven aan de personen die we zoeken, maar er zijn nog enkele DNA-testen nodig om dat te bevestigen.' De analyses vinden in de komende uren plaats. Dat er 20 maanden na de ramp nog menselijke resten worden teruggevonden, is volgens Gabrielli 'bijna een mirakel'.

De zoektocht naar de slachtoffers is dinsdag hervat, een week nadat de Concordia was rechtgetrokken.

De lichamen van een Indiase ober, Russel Rebello, en een Italiaanse passagier, Maria Grazia Trecarichi, zijn nooit teruggevonden na de schipbreuk van de Costa Concordia voor het eiland Giglio op 13 januari 2012. Van de 4.229 mensen aan boord kwamen er 32 om het leven.'Tijdens een zoektocht onder water in een centraal gedeelte van het schip, hebben duikers van de kustwacht en de politie menselijke resten gevonden,' maakte de chef van de civiele bescherming Franco Gabrielli bekend. 'Die zouden kunnen worden toegeschreven aan de personen die we zoeken, maar er zijn nog enkele DNA-testen nodig om dat te bevestigen.' De analyses vinden in de komende uren plaats. Dat er 20 maanden na de ramp nog menselijke resten worden teruggevonden, is volgens Gabrielli 'bijna een mirakel'.De zoektocht naar de slachtoffers is dinsdag hervat, een week nadat de Concordia was rechtgetrokken.