Volg live

Ook de tweede dag van de Republikeinse Nationale Conventie belooft vuurwerk te geven, met de komst van Nigel Farage, een toespraak van voorzitster Dana White van de Ultimate Fighting Championship en ook de kinderen van Trump die spreken. Volg het live.

'Absurd', zo noemde Paul Manafort bij CNN de beschuldigingen dat Melania Trump stukken uit de tekst van Michelle Obama gebruikte. 'Dit waren veelgebruikte woorden en waarden, zaken zoals dat ze geeft om haar familie. Ze sprak voor 35 miljoen mensen en ze wist dat. Om te geloven dat ze zou spieken bij Obama is crazy', legt campagneleider van Donald Trump uit.

Gelijkenissen

De speech van Melania Trump (46), een Sloveens ex-topmodel en mogelijk de volgende First Lady van de VS, moest maandag het hoogtepunt worden van de eerste dag van de Republikeinse Nationale Conventie. Na afloop van de toespraak staken echter meteen beschuldigingen van plagiaat de kop op.

De speech bevat inderdaad opvallende gelijkenissen met de toespraak van de huidige First Lady in 2008, toen ze voor de Democratische conventie de kandidatuur van haar man Barack verdedigde.

Hillary Clinton

Volgens Manafort zit er echter een politieke tint aan de plagiaatbeschuldigingen. Hij beschuldigt Hillary Clinton, de veronderstelde presidentskandidaat voor de Democraten, ervan dat haar campagne als eerste de aantijgingen verspreidde, zonder enig bewijs te leveren.

Manafort ziet in de aanvallen op Melania het gevolg van haar kritiek op Clinton. 'Opnieuw is dit een voorbeeld van wat er gebeurt wanneer een vrouw Hillary Clinton bedreigt. Ze wil haar kleineren', zei hij aan CNN.

Een adviseur van Clinton, Jennifer Palmieri, reageerde via Twitter: 'Nice try, not true' - goed geprobeerd, niet waar. 'Clinton beschuldigen is niet het antwoord op elk probleem van de Trumpcampagne,' kaatste Palmieri terug. (KVDA)

'Absurd', zo noemde Paul Manafort bij CNN de beschuldigingen dat Melania Trump stukken uit de tekst van Michelle Obama gebruikte. 'Dit waren veelgebruikte woorden en waarden, zaken zoals dat ze geeft om haar familie. Ze sprak voor 35 miljoen mensen en ze wist dat. Om te geloven dat ze zou spieken bij Obama is crazy', legt campagneleider van Donald Trump uit. De speech van Melania Trump (46), een Sloveens ex-topmodel en mogelijk de volgende First Lady van de VS, moest maandag het hoogtepunt worden van de eerste dag van de Republikeinse Nationale Conventie. Na afloop van de toespraak staken echter meteen beschuldigingen van plagiaat de kop op. De speech bevat inderdaad opvallende gelijkenissen met de toespraak van de huidige First Lady in 2008, toen ze voor de Democratische conventie de kandidatuur van haar man Barack verdedigde.Volgens Manafort zit er echter een politieke tint aan de plagiaatbeschuldigingen. Hij beschuldigt Hillary Clinton, de veronderstelde presidentskandidaat voor de Democraten, ervan dat haar campagne als eerste de aantijgingen verspreidde, zonder enig bewijs te leveren. Manafort ziet in de aanvallen op Melania het gevolg van haar kritiek op Clinton. 'Opnieuw is dit een voorbeeld van wat er gebeurt wanneer een vrouw Hillary Clinton bedreigt. Ze wil haar kleineren', zei hij aan CNN.Een adviseur van Clinton, Jennifer Palmieri, reageerde via Twitter: 'Nice try, not true' - goed geprobeerd, niet waar. 'Clinton beschuldigen is niet het antwoord op elk probleem van de Trumpcampagne,' kaatste Palmieri terug. (KVDA)