Het meisje, dat uit een christelijk gezin komt, heeft "de Koran ontheiligd". Ze zit sinds vorige donderdag in de cel in de hoofdstad Islamabad. De rechter besliste vrijdag haar nog veertien dagen vast te houden.

Het meisje heeft het syndroom van Down en is niet in staat om goed antwoord te geven op vragen van de politie.

Staatsmedia melden intussen dat president Asif Ali Zardari een onderzoek naar de arrestatie heeft bevolen.

Bedreigd

De minister van Nationale Harmonie Paul Bhatti zei aan de BBC dat het onwaarschijnlijk is dat ze opzettelijk de Koran ontheiligde. "Ze droeg een vuilniszakje met daarin uitgescheurde pagina's van de Koran, tot woede van enkele lokale bewoners. De politie was niet van plan om haar te arresteren, maar deed het toch onder druk van een grote massa betogende moslims die ermee dreigde om huizen van christenen in brand te steken".

De familie van het meisje krijgt nu politiebescherming. Meer dan 600 andere christelijke families zijn intussen de buurt ontvlucht.

Blasfemie

Mensenrechtenorganisaties hebben Pakistan opgeroepen om zijn blasfemiewetten aan te passen. Op blasfemie of godslastering staat nu een levenslange gevangenisstraf.

Politici die zich hier voor inzetten, worden echter vaak het doelwit van woedende moslims. Vorig jaar werden onder anderen een minister en een provinciegouverneur om die reden vermoord. (KVDA)

Het meisje, dat uit een christelijk gezin komt, heeft "de Koran ontheiligd". Ze zit sinds vorige donderdag in de cel in de hoofdstad Islamabad. De rechter besliste vrijdag haar nog veertien dagen vast te houden. Het meisje heeft het syndroom van Down en is niet in staat om goed antwoord te geven op vragen van de politie. Staatsmedia melden intussen dat president Asif Ali Zardari een onderzoek naar de arrestatie heeft bevolen.Bedreigd De minister van Nationale Harmonie Paul Bhatti zei aan de BBC dat het onwaarschijnlijk is dat ze opzettelijk de Koran ontheiligde. "Ze droeg een vuilniszakje met daarin uitgescheurde pagina's van de Koran, tot woede van enkele lokale bewoners. De politie was niet van plan om haar te arresteren, maar deed het toch onder druk van een grote massa betogende moslims die ermee dreigde om huizen van christenen in brand te steken". De familie van het meisje krijgt nu politiebescherming. Meer dan 600 andere christelijke families zijn intussen de buurt ontvlucht. Blasfemie Mensenrechtenorganisaties hebben Pakistan opgeroepen om zijn blasfemiewetten aan te passen. Op blasfemie of godslastering staat nu een levenslange gevangenisstraf. Politici die zich hier voor inzetten, worden echter vaak het doelwit van woedende moslims. Vorig jaar werden onder anderen een minister en een provinciegouverneur om die reden vermoord. (KVDA)