In elk willekeurig boekstalletje in Kabul ligt een exemplaar van Mein Kampf van Adolf Hitler. Kopers zeggen: "Hitler was een held, een goede man," schrijft De Volkskrant.

Politoloog Hamid Mubarez in Kabul vertelt in de Nederlandse krant dat Adolf Hitler en Afghanistan in de vorige eeuw dezelfde vijanden hadden: de Britten, de Amerikanen, de Russen, de joden. "Hitler wordt gezien als een grote, sterke leider, die tegen dezelfde vijanden streed."

Ook de titel "Mijn Gevecht" zou de Afghanen aanspreken. Sinds het boek werd vertaald in het Dari vindt het gretig aftrek in Afghanistan en maken duizenden Afghanen kennis met het gedachtengoed van Adolf Hitler. (EE)

In elk willekeurig boekstalletje in Kabul ligt een exemplaar van Mein Kampf van Adolf Hitler. Kopers zeggen: "Hitler was een held, een goede man," schrijft De Volkskrant. Politoloog Hamid Mubarez in Kabul vertelt in de Nederlandse krant dat Adolf Hitler en Afghanistan in de vorige eeuw dezelfde vijanden hadden: de Britten, de Amerikanen, de Russen, de joden. "Hitler wordt gezien als een grote, sterke leider, die tegen dezelfde vijanden streed." Ook de titel "Mijn Gevecht" zou de Afghanen aanspreken. Sinds het boek werd vertaald in het Dari vindt het gretig aftrek in Afghanistan en maken duizenden Afghanen kennis met het gedachtengoed van Adolf Hitler. (EE)