De peiling werd in opdracht van het weekblad Stern uitgevoerd door het Forsa-instituut in Berlijn bij meer dan 1.000 'op representatieve wijze geselecteerde' Duitsers op 28 en 29 juli. Eerder die maand werden in Duitsland vier aanslagen gepleegd met in totaal 13 doden en heel wat slachtoffers. IS eiste de verantwoordelijkheid op van twee aanslagen, op een trein in Würzburg en in het centrum van Ansbach, beide in de deelstaat Beieren.

69 procent

Uit de bevraging is volgens Stern gebleken dat 69 procent van de Duitsers niet gelooft dat de aanslagen gelinkt moeten worden aan het groot aantal migranten dat het land is binnengekomen op de vlucht voor conflicten in het Midden-Oosten en Afrika.

Van de 28 procent die dat wel vindt, zijn bijna vier op de vijf kiezers van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), aldus nog Stern.

Veiligheid

Wel gelooft slechts een minderheid van de bevraagden, 46 procent dat de Duitse veiligheidsdiensten voldoende voorbereid en uitgerust zijn om maximale beschermen te bieden. Na de aanslag in Nice was dat nog 42 procent. Die toename kan volgens Stern te maken hebben met het optreden van de politie na de aanslag in München.

Uit de enquête blijkt ook dat de belangrijkste maatregelen volgens de Duitsers meer personeel en een betere uitrusting voor de veiligheidsdiensten zijn, gevolgd door een snellere uitwijzing van afgewezen asielzoekers en strengere grenscontroles. (KVDA)

De peiling werd in opdracht van het weekblad Stern uitgevoerd door het Forsa-instituut in Berlijn bij meer dan 1.000 'op representatieve wijze geselecteerde' Duitsers op 28 en 29 juli. Eerder die maand werden in Duitsland vier aanslagen gepleegd met in totaal 13 doden en heel wat slachtoffers. IS eiste de verantwoordelijkheid op van twee aanslagen, op een trein in Würzburg en in het centrum van Ansbach, beide in de deelstaat Beieren.Uit de bevraging is volgens Stern gebleken dat 69 procent van de Duitsers niet gelooft dat de aanslagen gelinkt moeten worden aan het groot aantal migranten dat het land is binnengekomen op de vlucht voor conflicten in het Midden-Oosten en Afrika. Van de 28 procent die dat wel vindt, zijn bijna vier op de vijf kiezers van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), aldus nog Stern.Wel gelooft slechts een minderheid van de bevraagden, 46 procent dat de Duitse veiligheidsdiensten voldoende voorbereid en uitgerust zijn om maximale beschermen te bieden. Na de aanslag in Nice was dat nog 42 procent. Die toename kan volgens Stern te maken hebben met het optreden van de politie na de aanslag in München.Uit de enquête blijkt ook dat de belangrijkste maatregelen volgens de Duitsers meer personeel en een betere uitrusting voor de veiligheidsdiensten zijn, gevolgd door een snellere uitwijzing van afgewezen asielzoekers en strengere grenscontroles. (KVDA)