De politie van Rosenheim telde woensdag tot de middag 1.300 mensen. Dinsdag waren er over de hele dag 3.500 vluchtelingen, maandag waren het er 1.200. De meeste worden naar de grensplaats Freilassing gebracht, om van daaruit met speciale treinen over verschillende opvangcentra verdeeld te worden.

In de Duits-Oostenrijkse grensregio worden er wel minder mensensmokkelaars opgepakt. Een mogelijke hypothese volgens de politie is dat de smokkelaars meer opereren via de kleine grensovergangen. (Belga/NSK)

De politie van Rosenheim telde woensdag tot de middag 1.300 mensen. Dinsdag waren er over de hele dag 3.500 vluchtelingen, maandag waren het er 1.200. De meeste worden naar de grensplaats Freilassing gebracht, om van daaruit met speciale treinen over verschillende opvangcentra verdeeld te worden.In de Duits-Oostenrijkse grensregio worden er wel minder mensensmokkelaars opgepakt. Een mogelijke hypothese volgens de politie is dat de smokkelaars meer opereren via de kleine grensovergangen. (Belga/NSK)