Die 66 landen willen met 10 regio's, 102 steden en 93 bedrijven tegen midden deze eeuw aan een nul-uitstoot van broeikasgassen komen. Wetenschappers hebben dit objectief gesteld om de opwarming van onze planeet binnen de grenzen te houden van het Akkoord van Parijs in 2015. De temperatuur moet tegen het eind van deze eeuw minder dan 2 graden Celsius stijgen te opzichte van het pre-industriële tijdperk. 'De klimaat dringendheid is een race die wij aan het verliezen zijn, maar die we kunnen winnen', zei secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres. De top zelf begint om 16 uur Belgische tijd.

Nog volgens de VN hebben 68 landen zich geëngageerd om officieel hun klimaatplannen tegen 2020 aan te schroeven. Tegen dan moeten de 195 ondertekenaars van het Akkoord van Parijs nieuwe engagementen op tafel leggen. Dertig landen behoren ook tot een alliantie die belooft vanaf 2020 geen steenkoolcentrales meer te bouwen. In Rusland heeft premier Dmitri Medvedev een decreet ondertekend waarmee het land zijn engagement in het Akkoord van Parijs ratificeert, zo heeft zijn kabinet maandag bekendgemaakt.

Die 66 landen willen met 10 regio's, 102 steden en 93 bedrijven tegen midden deze eeuw aan een nul-uitstoot van broeikasgassen komen. Wetenschappers hebben dit objectief gesteld om de opwarming van onze planeet binnen de grenzen te houden van het Akkoord van Parijs in 2015. De temperatuur moet tegen het eind van deze eeuw minder dan 2 graden Celsius stijgen te opzichte van het pre-industriële tijdperk. 'De klimaat dringendheid is een race die wij aan het verliezen zijn, maar die we kunnen winnen', zei secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres. De top zelf begint om 16 uur Belgische tijd. Nog volgens de VN hebben 68 landen zich geëngageerd om officieel hun klimaatplannen tegen 2020 aan te schroeven. Tegen dan moeten de 195 ondertekenaars van het Akkoord van Parijs nieuwe engagementen op tafel leggen. Dertig landen behoren ook tot een alliantie die belooft vanaf 2020 geen steenkoolcentrales meer te bouwen. In Rusland heeft premier Dmitri Medvedev een decreet ondertekend waarmee het land zijn engagement in het Akkoord van Parijs ratificeert, zo heeft zijn kabinet maandag bekendgemaakt.