De jihadisten vielen de plaatsen Tchombangou en Zaroumdareye nabij de grens met Mali aan. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk, net als wie verantwoordelijk is.

Niger is een van de belangrijkste transitlanden voor Afrikaanse migranten die naar Europa willen.

In het land en andere landen van de regio zijn ettelijke terreurgroeperingen actief die trouw hebben gezworen aan al-Qaida of Islamitische Staat (IS). Samen met Mali, Mauretanië, Tsjaad en Burkina Faso maakt Niger deel uit van de G5-Sahel groep die terreurgroeperingen wil bekampen.

Bovendien heeft de regering weinig controle over de uitgestrekte woestijngebieden. Daarvan profiteren niet alleen jihadistische groepen maar ook criminele netwerken.

De jihadisten vielen de plaatsen Tchombangou en Zaroumdareye nabij de grens met Mali aan. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk, net als wie verantwoordelijk is. Niger is een van de belangrijkste transitlanden voor Afrikaanse migranten die naar Europa willen. In het land en andere landen van de regio zijn ettelijke terreurgroeperingen actief die trouw hebben gezworen aan al-Qaida of Islamitische Staat (IS). Samen met Mali, Mauretanië, Tsjaad en Burkina Faso maakt Niger deel uit van de G5-Sahel groep die terreurgroeperingen wil bekampen. Bovendien heeft de regering weinig controle over de uitgestrekte woestijngebieden. Daarvan profiteren niet alleen jihadistische groepen maar ook criminele netwerken.