Volgens het in Groot-Brittannië gebaseerde Observatorium werd de markt in het door rebellen gecontroleerde Atarib door minstens drie luchtaanvallen geraakt. Het is niet duidelijk of die door Syrische dan wel Russische gevechtsvliegtuigen werden uitgevoerd. Er kwamen minstens 53 mensen om, onder wie vijf kinderen, zegt het Observatorium nog.

In Syrië zijn in het kader van een akkoord tussen het regime van president Bashar al-Assad, Rusland, Iran en Turkije in totaal al vier 'de-escalatiezones' ingericht. Die zouden 'veilige havens' moeten zijn voor burgers op de vlucht van het geweld.

Volgens het in Groot-Brittannië gebaseerde Observatorium werd de markt in het door rebellen gecontroleerde Atarib door minstens drie luchtaanvallen geraakt. Het is niet duidelijk of die door Syrische dan wel Russische gevechtsvliegtuigen werden uitgevoerd. Er kwamen minstens 53 mensen om, onder wie vijf kinderen, zegt het Observatorium nog. In Syrië zijn in het kader van een akkoord tussen het regime van president Bashar al-Assad, Rusland, Iran en Turkije in totaal al vier 'de-escalatiezones' ingericht. Die zouden 'veilige havens' moeten zijn voor burgers op de vlucht van het geweld.