Bij de militaire operatie vonden verschillende gevechten plaats tussen het Congolese leger en een rebellengroep. 'Sinds de start van de operatie tegen de rebellen in het gebied Djugu, hebben we twintig rebellen gedood' in het dorp Linga en 'tien anderen' in een ander dorp, zegt luitenant Jules Tshikudi, de woordvoerder van het leger. 'We verloren ook twee soldaten.'

Nog volgens de luitenant was de actie, tegen een niet nader genoemde rebellengroep, op 18 september opgestart. Zondag werd er een punt gezet achter de operatie.

'Het leger heeft de heuvels, die bezet waren door deze militieleden, gezuiverd. Vandaag heerst er weer rust', getuigt Alfred Efoloko, bestuurder van het gebied Djugu.

Sinds begin februari waren in Ituri meer dan honderd burgers om het leven gebracht door milities. Vooral de Hema, een van de belangrijkste bevolkingsgroepen in de provincie, werden daarbij geviseerd. Als gevolg van het geweld zijn tienduizenden mensen op de vlucht geslagen.

Bij de militaire operatie vonden verschillende gevechten plaats tussen het Congolese leger en een rebellengroep. 'Sinds de start van de operatie tegen de rebellen in het gebied Djugu, hebben we twintig rebellen gedood' in het dorp Linga en 'tien anderen' in een ander dorp, zegt luitenant Jules Tshikudi, de woordvoerder van het leger. 'We verloren ook twee soldaten.' Nog volgens de luitenant was de actie, tegen een niet nader genoemde rebellengroep, op 18 september opgestart. Zondag werd er een punt gezet achter de operatie. 'Het leger heeft de heuvels, die bezet waren door deze militieleden, gezuiverd. Vandaag heerst er weer rust', getuigt Alfred Efoloko, bestuurder van het gebied Djugu. Sinds begin februari waren in Ituri meer dan honderd burgers om het leven gebracht door milities. Vooral de Hema, een van de belangrijkste bevolkingsgroepen in de provincie, werden daarbij geviseerd. Als gevolg van het geweld zijn tienduizenden mensen op de vlucht geslagen.