Het totale aantal doden als een gevolg van een zogenaamde 'onwettige interventie' is de voorbije twee jaar gestegen tot meer dan 900, zo meldt het bedrijf To70. Onder die slachtoffers bevinden zich de passagiers van de twee vliegtuigen van Malaysia Airlines (de nog steeds mysterieus verdwenen MH370 en de boven Oekraïne neergeschoten MH17) en van de gescrashte toestellen van Germanwings en Metrojet.

To70
© To70

Onwettige interventie is niet zozeer een probleem van de passagiers aan boord, zo stelt het bedrijf, maar eerder van luchthavens en luchtvaartpersoneel. 'Er zijn heel wat luchthavens die slechte beveiligingssystemen hebben', aldus To70.

Het bedrijf gaat ervan uit dat de 224 mensen aan boord van de Metrojet-vlucht van Sharm-el-Sheikh naar Sint-Petersburg in oktober gedood werden door een terroristische aanslag. Nochtans zeggen Egyptische onderzoekers dat er daarvoor geen aanwijzingen zijn. Het Kremlin beweert echter wel over bewijs te beschikken dat er een bom aan boord was van de Airbus A321.

Germanwings

De tweede hoogste dodentol van het jaar was het ongeval met de Germanwings-vlucht van Barcelona naar Düsseldorf. Copiloot Andreas Lubitz liet het vliegtuig opzettelijk crashen in de Franse Alpen en nam iedereen aan boord mee in zijn dood. Lubitz had de piloot buitengesloten uit de cockpit toen hij eventjes naar het toilet ging. De Duitse politie ontdekte dat Lubitz aan een zware depressieleed.

De tragedies met Metrojet en Germanwings eisten in totaal 374 levens. De drie andere crashes met commerciële vliegtuigen waren allemaal binnenlandse vluchten in Azië: twee in Indonesië en een in Taiwan. In totaal vielen daarbij 109 slachtoffers. (TE)

Het totale aantal doden als een gevolg van een zogenaamde 'onwettige interventie' is de voorbije twee jaar gestegen tot meer dan 900, zo meldt het bedrijf To70. Onder die slachtoffers bevinden zich de passagiers van de twee vliegtuigen van Malaysia Airlines (de nog steeds mysterieus verdwenen MH370 en de boven Oekraïne neergeschoten MH17) en van de gescrashte toestellen van Germanwings en Metrojet. Onwettige interventie is niet zozeer een probleem van de passagiers aan boord, zo stelt het bedrijf, maar eerder van luchthavens en luchtvaartpersoneel. 'Er zijn heel wat luchthavens die slechte beveiligingssystemen hebben', aldus To70.Het bedrijf gaat ervan uit dat de 224 mensen aan boord van de Metrojet-vlucht van Sharm-el-Sheikh naar Sint-Petersburg in oktober gedood werden door een terroristische aanslag. Nochtans zeggen Egyptische onderzoekers dat er daarvoor geen aanwijzingen zijn. Het Kremlin beweert echter wel over bewijs te beschikken dat er een bom aan boord was van de Airbus A321.De tweede hoogste dodentol van het jaar was het ongeval met de Germanwings-vlucht van Barcelona naar Düsseldorf. Copiloot Andreas Lubitz liet het vliegtuig opzettelijk crashen in de Franse Alpen en nam iedereen aan boord mee in zijn dood. Lubitz had de piloot buitengesloten uit de cockpit toen hij eventjes naar het toilet ging. De Duitse politie ontdekte dat Lubitz aan een zware depressieleed. De tragedies met Metrojet en Germanwings eisten in totaal 374 levens. De drie andere crashes met commerciële vliegtuigen waren allemaal binnenlandse vluchten in Azië: twee in Indonesië en een in Taiwan. In totaal vielen daarbij 109 slachtoffers. (TE)