Aan de mars ter nagedachtenis van de doodgeschoten Russische oppositieleider Boris Nemtsov in Moskou nemen 70.000 mensen deel, zo zei een van de organisatoren. Volgens de politie gaat het echter om een heel wat lager aantal. De ordediensten telden ruim 16.000 deelnemers.

"We schatten dat meer dan 70.000 mensen zijn gekomen", verklaarde Aleksandr Riklin, een van de organisatoren van de mars. Zaterdag gaven de autoriteiten hun fiat voor een mars met tot 50.000 deelnemers.

Als de cijfers van de organisatoren correct zijn, gaat het om de grootste mobilisatie van de oppositie sinds de herverkiezing van president Vladimir Poetin in 2012. (Belga/WB)

Aan de mars ter nagedachtenis van de doodgeschoten Russische oppositieleider Boris Nemtsov in Moskou nemen 70.000 mensen deel, zo zei een van de organisatoren. Volgens de politie gaat het echter om een heel wat lager aantal. De ordediensten telden ruim 16.000 deelnemers."We schatten dat meer dan 70.000 mensen zijn gekomen", verklaarde Aleksandr Riklin, een van de organisatoren van de mars. Zaterdag gaven de autoriteiten hun fiat voor een mars met tot 50.000 deelnemers. Als de cijfers van de organisatoren correct zijn, gaat het om de grootste mobilisatie van de oppositie sinds de herverkiezing van president Vladimir Poetin in 2012. (Belga/WB)