Bij een explosie in een steenkoolmijn in het oosten van Oekraïne zijn dertig mensen omgekomen, meldt SkyNews. Voorlopig zijn er nog uiteenlopende versies van de eerste balans van de ontploffing.

Informatie over de situatie krijgen is moeilijk vanwege de oorlog, zodat de precieze omvang van het ongeluk (nog) onduidelijk is. Op gezag van Vladimir Tsymbalenko, hoofd van de plaatselijke mijnveiligheidsdienst, meldde SkyNews dat er meer dan dertig mensen zijn omgekomen en dat er nog eens zeventig geblokkeerd zitten.

Zware brandwonden

Op het ogenblik van de explosie bevonden zich 207 arbeiders in de put, van wie 53 in de getroffen zone. Daar zijn vijf kompels met zware brandwonden uit gehaald.

Het ongeluk gebeurde in de kolenmijn Zasjadko bij de stad Donetsk. Daar vond in 2007 het dodelijkste mijnongeluk in de Oekraïense geschiedenis plaats. Meer dan honderd mijnwerkers kwamen toen om het leven door een explosie. (Belga/AVE)

Bij een explosie in een steenkoolmijn in het oosten van Oekraïne zijn dertig mensen omgekomen, meldt SkyNews. Voorlopig zijn er nog uiteenlopende versies van de eerste balans van de ontploffing.Informatie over de situatie krijgen is moeilijk vanwege de oorlog, zodat de precieze omvang van het ongeluk (nog) onduidelijk is. Op gezag van Vladimir Tsymbalenko, hoofd van de plaatselijke mijnveiligheidsdienst, meldde SkyNews dat er meer dan dertig mensen zijn omgekomen en dat er nog eens zeventig geblokkeerd zitten. Op het ogenblik van de explosie bevonden zich 207 arbeiders in de put, van wie 53 in de getroffen zone. Daar zijn vijf kompels met zware brandwonden uit gehaald. Het ongeluk gebeurde in de kolenmijn Zasjadko bij de stad Donetsk. Daar vond in 2007 het dodelijkste mijnongeluk in de Oekraïense geschiedenis plaats. Meer dan honderd mijnwerkers kwamen toen om het leven door een explosie. (Belga/AVE)