Die nieuwe balans noemde de Turkse minister van Energie Taner Yildiz , melden lokale media. Tientallen kompels werden gewond naar ziekenhuizen gebracht. Vier van zouden zwaar gewond zijn. De ramp deed zich voor in Soma, in het westen van Turkije, even ten noorden van de stad Izmir.

Twintig mijnwerkers werden eerder gered en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "Ze pompen zuurstof in de mijn, maar het vuur brandt nog. Ze zeggen dat het een elektronisch probleem is, maar het kan zijn dat de kolen ook branden", zei een woordvoerder van de regionale vakbond.

De reddingsoperatie werd bemoeilijkt door de dikke rook. Het ongeluk gebeurde op 2 kilometer diepte. Door de explosie en de daaropvolgende brand konden de mijnwerkers de lift niet meer gebruiken. De mijnwerkers zaten vast op ongeveer 4 kilometer afstand van de uitgang. Toen het ongeluk gebeurde, waren er bijna zeshonderd mijnwerkers in de mijn.

(Elsevier/Tom Reijner/Belga/TV)

Die nieuwe balans noemde de Turkse minister van Energie Taner Yildiz , melden lokale media. Tientallen kompels werden gewond naar ziekenhuizen gebracht. Vier van zouden zwaar gewond zijn. De ramp deed zich voor in Soma, in het westen van Turkije, even ten noorden van de stad Izmir.Twintig mijnwerkers werden eerder gered en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "Ze pompen zuurstof in de mijn, maar het vuur brandt nog. Ze zeggen dat het een elektronisch probleem is, maar het kan zijn dat de kolen ook branden", zei een woordvoerder van de regionale vakbond.De reddingsoperatie werd bemoeilijkt door de dikke rook. Het ongeluk gebeurde op 2 kilometer diepte. Door de explosie en de daaropvolgende brand konden de mijnwerkers de lift niet meer gebruiken. De mijnwerkers zaten vast op ongeveer 4 kilometer afstand van de uitgang. Toen het ongeluk gebeurde, waren er bijna zeshonderd mijnwerkers in de mijn.(Elsevier/Tom Reijner/Belga/TV)