Dat meldt terreurmonitor SITE Intelligence Group. De 17-jarige Afghaan wordt in de video geïdentificeerd als Muhammad Riayad, zo maakte Rita Katz van SITE bekend via Twitter.

In de video, die 2 minuten en 15 seconden duurt, zegt de man onder meer dat hij 'een soldaat van het kalifaat is' en dat 'IS jullie overal zal aanvallen... in jullie dorpen, steden en luchthavens'. 'Ik zal een zelfmoordoperatie uitvoeren in Duitsland en jullie bestrijden en afslachten zolang als ik kloppende aderen heb'.

Opgeëist

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat de video bekend is bij de veiligheidsdiensten. 'De zorgvuldige analyse is nog aan de gang.'

Eerder dinsdag had IS al het lidmaatschap van de jonge Afghaan geclaimd.

IS-vlag

Het was al duidelijk dat de 17-jarige jongeman, die als niet-begeleide minderjarige naar Duitsland zou zijn gekomen, wellicht jihadistische motieven had. In zijn kamer is een 'handgemaakte IS'-vlag gevonden, zo maakte de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Hermann (CSU) bekend.

Wel zei Hermann op een persconferentie dat niets doet vermoeden dat de Afghaan banden had met een (islamitisch) terreurnetwerk. Een tekst in het Pasjtoen die op de kamer van de 17-jarige werd gevonden, is verder bewijs dat de tiener 'zichzelf radicaliseerde'.

Gewonden

De jongeman had maandagavond op een trein tussen Würzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt treinreizigers aangevallen met een bijl en messen. Drie mensen raakten zwaargewond, een persoon lichtgewond. Volgens Hermann verkeren twee gewonden nog altijd in levensgevaar.

De dader werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Volgens getuigen zou hij kort daarvoor nog 'Allahu Akbar' (God is groot) hebben geroepen. (KVDA)

Dat meldt terreurmonitor SITE Intelligence Group. De 17-jarige Afghaan wordt in de video geïdentificeerd als Muhammad Riayad, zo maakte Rita Katz van SITE bekend via Twitter.In de video, die 2 minuten en 15 seconden duurt, zegt de man onder meer dat hij 'een soldaat van het kalifaat is' en dat 'IS jullie overal zal aanvallen... in jullie dorpen, steden en luchthavens'. 'Ik zal een zelfmoordoperatie uitvoeren in Duitsland en jullie bestrijden en afslachten zolang als ik kloppende aderen heb'.Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat de video bekend is bij de veiligheidsdiensten. 'De zorgvuldige analyse is nog aan de gang.' Eerder dinsdag had IS al het lidmaatschap van de jonge Afghaan geclaimd.Het was al duidelijk dat de 17-jarige jongeman, die als niet-begeleide minderjarige naar Duitsland zou zijn gekomen, wellicht jihadistische motieven had. In zijn kamer is een 'handgemaakte IS'-vlag gevonden, zo maakte de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Hermann (CSU) bekend.Wel zei Hermann op een persconferentie dat niets doet vermoeden dat de Afghaan banden had met een (islamitisch) terreurnetwerk. Een tekst in het Pasjtoen die op de kamer van de 17-jarige werd gevonden, is verder bewijs dat de tiener 'zichzelf radicaliseerde'.De jongeman had maandagavond op een trein tussen Würzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt treinreizigers aangevallen met een bijl en messen. Drie mensen raakten zwaargewond, een persoon lichtgewond. Volgens Hermann verkeren twee gewonden nog altijd in levensgevaar. De dader werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Volgens getuigen zou hij kort daarvoor nog 'Allahu Akbar' (God is groot) hebben geroepen. (KVDA)