Het nieuws dat Huffington de nieuwssite verlaat, komt onverwacht. De 66-jarige hoofdredacteur tekende in juni nog een overeenkomst waarin staat dat haar job tot 2019 zou beoefenen. Toen dacht ze dat het contract genoeg ruimte zou bieden om tegelijk aan de slag te gaan met haar nieuwe bedrijf Thrive Global.

Dat dat niet zou lukken, bleek toen ze vorige week de nodige investeerders aan zich wist te binden, zei ze dat het haar duidelijk is geworden dat ze haar baan als hoofdredacteur moet opgeven, meldt Wall Street Journal. 'Ik dacht echt dat ik het allebei kon doen, maar nu we aan het opbouwen zijn realiseer ik me dat het al mijn aandacht opeist', verklaart Huffington..

Thrive Global, dat bedrijven gaat helpen om het welzijn van hun werknemers te verbeteren, zal in november gelanceerd worden. In het verleden schreef Huffington al een aantal boeken rond gezondheid, zoals Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder en The Sleep Revolution: Transforming Your Life, One Night at a Time. Over die onderwerpen geeft ze sinds kort ook steeds meer lezingen over het hele land.

Veertien internationale versies

Huffington, Grieks van origine, werd in de jaren negentig bekend in de Verenigde Staten als politiek commentator. In 2005 lanceerde ze The Huffington Post. De drie andere oprichters,Kenneth Lerer, Andrew Breitbart en Jonah Peretti, werden later allemaal belangrijke figuren in het digitale medialandschap. Ook The Huffington Post zelf geldt als een pionier in de web-only-journalistiek.

'Arianna is een visionair die The Huffington Post in een werkelijk transformerend nieuwsplatform heeft veranderd', aldus de directeur van internetaanbieder AOL. Dat bedrijf nam vijf jaar geleden The Huffington Post over. Daarna werd Huffington president en hoofdredacteur van de Huffington Post Media Group werd. In recente jaren heeft de mediagroep een snelle internationale groei doorgemaakt en zijn in veertien landen lokale versies van de site gekomen, onder meer in Griekenland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ariana Huffington zelf zit sinds april dan weer in het bestuur van taxidienst Uber. De opgang van de nieuwssite ging niet altijd zonder slag of stoot. Zo kreeg ze veel kritiek te verduren omdat de site veel journalisten niet betaalde, met als argument dat de grote bezoekersaantallen genoeg beloning zouden zijn. Zelfs dan is consistente winst draaien moeilijk, hoewel de site meer dan 100 miljoen bezoekers per maand trekt. (JVL)

Het nieuws dat Huffington de nieuwssite verlaat, komt onverwacht. De 66-jarige hoofdredacteur tekende in juni nog een overeenkomst waarin staat dat haar job tot 2019 zou beoefenen. Toen dacht ze dat het contract genoeg ruimte zou bieden om tegelijk aan de slag te gaan met haar nieuwe bedrijf Thrive Global. Dat dat niet zou lukken, bleek toen ze vorige week de nodige investeerders aan zich wist te binden, zei ze dat het haar duidelijk is geworden dat ze haar baan als hoofdredacteur moet opgeven, meldt Wall Street Journal. 'Ik dacht echt dat ik het allebei kon doen, maar nu we aan het opbouwen zijn realiseer ik me dat het al mijn aandacht opeist', verklaart Huffington.. Thrive Global, dat bedrijven gaat helpen om het welzijn van hun werknemers te verbeteren, zal in november gelanceerd worden. In het verleden schreef Huffington al een aantal boeken rond gezondheid, zoals Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder en The Sleep Revolution: Transforming Your Life, One Night at a Time. Over die onderwerpen geeft ze sinds kort ook steeds meer lezingen over het hele land. Huffington, Grieks van origine, werd in de jaren negentig bekend in de Verenigde Staten als politiek commentator. In 2005 lanceerde ze The Huffington Post. De drie andere oprichters,Kenneth Lerer, Andrew Breitbart en Jonah Peretti, werden later allemaal belangrijke figuren in het digitale medialandschap. Ook The Huffington Post zelf geldt als een pionier in de web-only-journalistiek. 'Arianna is een visionair die The Huffington Post in een werkelijk transformerend nieuwsplatform heeft veranderd', aldus de directeur van internetaanbieder AOL. Dat bedrijf nam vijf jaar geleden The Huffington Post over. Daarna werd Huffington president en hoofdredacteur van de Huffington Post Media Group werd. In recente jaren heeft de mediagroep een snelle internationale groei doorgemaakt en zijn in veertien landen lokale versies van de site gekomen, onder meer in Griekenland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ariana Huffington zelf zit sinds april dan weer in het bestuur van taxidienst Uber. De opgang van de nieuwssite ging niet altijd zonder slag of stoot. Zo kreeg ze veel kritiek te verduren omdat de site veel journalisten niet betaalde, met als argument dat de grote bezoekersaantallen genoeg beloning zouden zijn. Zelfs dan is consistente winst draaien moeilijk, hoewel de site meer dan 100 miljoen bezoekers per maand trekt. (JVL)