Tal van Duitse kranten pakten ermee uit op hun websites. TZ uit München kopte 'Koningin Máxima zorgt met Hakenkruis-jas voor verontwaardiging'. Volgens Bild Zeitung was er 'Opwinding over Máxima's hakenkruismantel' en in Oostenrijk vatte de Salzburger Nachrichten het samen als 'heibel' om de 'hakenkruisjas'.

De mantel heeft de koningin eerder gedragen op de eerste dag van een staatsbezoek aan Denemarken een jaar geleden. De keuze van de ontwerper - Claes Iversen is een in Nederland wonende en werkende Deen - werd toen gezien als een mooi gebaar naar het gastland. Koningin Máxima droeg de jas na de lunch niet meer. Het was inmiddels warm en zonnig.

(Belga/RR)

Tal van Duitse kranten pakten ermee uit op hun websites. TZ uit München kopte 'Koningin Máxima zorgt met Hakenkruis-jas voor verontwaardiging'. Volgens Bild Zeitung was er 'Opwinding over Máxima's hakenkruismantel' en in Oostenrijk vatte de Salzburger Nachrichten het samen als 'heibel' om de 'hakenkruisjas'. De mantel heeft de koningin eerder gedragen op de eerste dag van een staatsbezoek aan Denemarken een jaar geleden. De keuze van de ontwerper - Claes Iversen is een in Nederland wonende en werkende Deen - werd toen gezien als een mooi gebaar naar het gastland. Koningin Máxima droeg de jas na de lunch niet meer. Het was inmiddels warm en zonnig.(Belga/RR)