In de Thaise hoofdstad Bangkok vinden alweer massale antiregeringsdemonstraties plaats. Dat bericht de Britse omroep BBC. Duizenden aanhangers van de oppositie hebben barricades opgeworpen en blokkeren belangrijke kruispunten.

Met hun protest willen de demonstranten de Thaise regering tot ontslag dwingen voor de verkiezingen op 2 februari. De regering heeft zo'n 18.000 agenten en soldaten ingeschakeld om de veiligheid in de hoofdstad te handhaven.

Verkiezingsambtenaren hebben de regering van Thailand inmiddels al verzocht om de stembusslag uit veiligheidsoverwegingen met drie maanden uit te stellen. Vicepremier Niwatthamrong Boonsongpaisan liet echter weten dat uitstel niet meer mogelijk is.

Marionet

De betogers willen de regering van premier Yingluck Shinawatra vervangen door een niet-verkozen "volksraad". Ze beschuldigen de premier ervan een marionet te zijn van haar broer, de voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra, wiens regering in 2006 werd afgezet door het koningsgezinde leger. Sinds 2006 leeft Thaksin in ballingschap om te ontsnappen aan een gevangenisstraf wegens fraude. (Belga/YD)

In de Thaise hoofdstad Bangkok vinden alweer massale antiregeringsdemonstraties plaats. Dat bericht de Britse omroep BBC. Duizenden aanhangers van de oppositie hebben barricades opgeworpen en blokkeren belangrijke kruispunten.Met hun protest willen de demonstranten de Thaise regering tot ontslag dwingen voor de verkiezingen op 2 februari. De regering heeft zo'n 18.000 agenten en soldaten ingeschakeld om de veiligheid in de hoofdstad te handhaven.Verkiezingsambtenaren hebben de regering van Thailand inmiddels al verzocht om de stembusslag uit veiligheidsoverwegingen met drie maanden uit te stellen. Vicepremier Niwatthamrong Boonsongpaisan liet echter weten dat uitstel niet meer mogelijk is.De betogers willen de regering van premier Yingluck Shinawatra vervangen door een niet-verkozen "volksraad". Ze beschuldigen de premier ervan een marionet te zijn van haar broer, de voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra, wiens regering in 2006 werd afgezet door het koningsgezinde leger. Sinds 2006 leeft Thaksin in ballingschap om te ontsnappen aan een gevangenisstraf wegens fraude. (Belga/YD)