Kort voor de start van de mars bevestigde eerste minister Habib Essid dat bij een antiterreuroperatie Lokmane Aboe Sakhr is gedood, de terrorist die er door Tunis van verdacht wordt de aanslag te hebben beraamd.

De aanslag vond plaats op 18 maart en is opgeëist door Islamitische Staat (IS). Volgens de Tunesische autoriteiten zat echter de brigade Okba Ibn Nafaa, die gelieerd is aan Al Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM), achter de aanslag. Bij een operatie in de bergen van Sidi Aich werden zaterdagnacht negen vermeende terroristen gedood en daar zat ook Aboe Sakhr bij.

De ordediensten "hebben gisterenavond de belangrijkste leden van Okba Ibn Nafaa kunnen doden, onder wie hun leider Lokmane Aboe Sakhr", zei Essid zondagvoormiddag. Hij roemde "de zeer belangrijke operatie in onze strijd tegen het terrorisme".

Buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders

Aan de mars in Tunis nemen tal van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders deel, onder wie de Franse president Hollande, de Italiaanse premier Matteo Renzi, president Bronislaw Komorowski van Polen en de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Ook Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk en buitenlandverantwoordelijke Federica Mogherini zijn aanwezig. België wordt vertegenwoordigd door minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine.

Tijdens de mars wordt een gedenksteen ingehuldigd voor de slachtoffers van de aanslag op het Bardomuseum.

(Belga/TE)

Kort voor de start van de mars bevestigde eerste minister Habib Essid dat bij een antiterreuroperatie Lokmane Aboe Sakhr is gedood, de terrorist die er door Tunis van verdacht wordt de aanslag te hebben beraamd. De aanslag vond plaats op 18 maart en is opgeëist door Islamitische Staat (IS). Volgens de Tunesische autoriteiten zat echter de brigade Okba Ibn Nafaa, die gelieerd is aan Al Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM), achter de aanslag. Bij een operatie in de bergen van Sidi Aich werden zaterdagnacht negen vermeende terroristen gedood en daar zat ook Aboe Sakhr bij. De ordediensten "hebben gisterenavond de belangrijkste leden van Okba Ibn Nafaa kunnen doden, onder wie hun leider Lokmane Aboe Sakhr", zei Essid zondagvoormiddag. Hij roemde "de zeer belangrijke operatie in onze strijd tegen het terrorisme". Aan de mars in Tunis nemen tal van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders deel, onder wie de Franse president Hollande, de Italiaanse premier Matteo Renzi, president Bronislaw Komorowski van Polen en de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Ook Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk en buitenlandverantwoordelijke Federica Mogherini zijn aanwezig. België wordt vertegenwoordigd door minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. Tijdens de mars wordt een gedenksteen ingehuldigd voor de slachtoffers van de aanslag op het Bardomuseum. (Belga/TE)