De Spaanse premier Mariano Rajoy is het 'absoluut eens' met de verklaringen van de Belgische premier Charles Michel over de Catalaanse kwestie. 'We moeten de rechtsstaat en dus ook de onafhankelijkheid van de Belgische en Spaanse rechters respecteren', zegt Rajoy op twitter.

Premier Michel sprak woensdag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, waar een actualiteitsdebat over de crisis in Catalonië is gehouden. Volgens Michel moet het gerecht zijn werk doen en moet de Belgische regering zich niet uitspreken over het Europese aanhoudingsmandaat tegen de Catalaanse afgezette minister-president Carles Puigdemont en zijn ex-ministers. De premier herhaalde zijn oproep tot dialoog.

Rajoy is het volledig eens met Michel, die zijn 'enige gesprekspartner in België' is.

De Spaanse premier Mariano Rajoy is het 'absoluut eens' met de verklaringen van de Belgische premier Charles Michel over de Catalaanse kwestie. 'We moeten de rechtsstaat en dus ook de onafhankelijkheid van de Belgische en Spaanse rechters respecteren', zegt Rajoy op twitter.Premier Michel sprak woensdag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, waar een actualiteitsdebat over de crisis in Catalonië is gehouden. Volgens Michel moet het gerecht zijn werk doen en moet de Belgische regering zich niet uitspreken over het Europese aanhoudingsmandaat tegen de Catalaanse afgezette minister-president Carles Puigdemont en zijn ex-ministers. De premier herhaalde zijn oproep tot dialoog.Rajoy is het volledig eens met Michel, die zijn 'enige gesprekspartner in België' is.