Volgens de private televisiezender NTV, die zich baseert op een mededeling van de lokale overheid van de provincie Hatay, raakte de man ernstig gewond door schoten die werden afgevuurd door een onbekende persoon. De mededeling verduidelijkte dat de jongeman later stierf in het ziekenhuis.

Het gaat om het tweede overlijden dat verband houdt met de grote betogingen die sinds bijna een week in Turkije gehouden worden. Volgens een parlementslid van de belangrijkste oppositiepartij CHP, Hasan Akgol, was het slachtoffer lid van de jongerenafdeling van zijn partij. De politie is volgens de televisiezender een onderzoek begonnen naar de omstandigheden van het overlijden.

Traangas in Ankara en Istanboel

De Turkse politie heeft verder traangas ingezet om verschillende honderden betogers uiteen te drijven in Ankara en Istanboel. Groepjes manifestanten gooiden stenen naar de politie.

Volgens televisiezender CNN-Türk vuurde de oproerpolitie in de wijk Kavaklidere in Ankara met rubberkogels op betogers, vooral jongeren. In Istanboel hebben agenten tientallen traangasgranaten gegooid om zowat 500 betogers te verjagen uit de wijk Gümüssuyu, waar ze versperringen hadden opgesteld en vuren hadden aangestoken.

Elders kalm

Andere, grotere bijeenkomsten in de twee steden vinden ondertussen plaats op een kalme manier. Vertegenwoordigers van de protestbeweging in Turkije roepen de betogers via de sociale netwerken regelmatig op om de politie niet te provoceren en geen publiek bezit te vernielen. (Belga/TV)

Volgens de private televisiezender NTV, die zich baseert op een mededeling van de lokale overheid van de provincie Hatay, raakte de man ernstig gewond door schoten die werden afgevuurd door een onbekende persoon. De mededeling verduidelijkte dat de jongeman later stierf in het ziekenhuis. Het gaat om het tweede overlijden dat verband houdt met de grote betogingen die sinds bijna een week in Turkije gehouden worden. Volgens een parlementslid van de belangrijkste oppositiepartij CHP, Hasan Akgol, was het slachtoffer lid van de jongerenafdeling van zijn partij. De politie is volgens de televisiezender een onderzoek begonnen naar de omstandigheden van het overlijden.Traangas in Ankara en Istanboel De Turkse politie heeft verder traangas ingezet om verschillende honderden betogers uiteen te drijven in Ankara en Istanboel. Groepjes manifestanten gooiden stenen naar de politie. Volgens televisiezender CNN-Türk vuurde de oproerpolitie in de wijk Kavaklidere in Ankara met rubberkogels op betogers, vooral jongeren. In Istanboel hebben agenten tientallen traangasgranaten gegooid om zowat 500 betogers te verjagen uit de wijk Gümüssuyu, waar ze versperringen hadden opgesteld en vuren hadden aangestoken. Elders kalm Andere, grotere bijeenkomsten in de twee steden vinden ondertussen plaats op een kalme manier. Vertegenwoordigers van de protestbeweging in Turkije roepen de betogers via de sociale netwerken regelmatig op om de politie niet te provoceren en geen publiek bezit te vernielen. (Belga/TV)