Drie vliegtuigen en acht blushelikopters waren er vrijdag nodig om een bosbrand op de Canarische eilanden te bedwingen. Het inferno op La Palma, een van de Canarische eilanden, begon woensdag al en kostte het leven aan een 54-jarige boswachter. 3500 hectare van het vulkanische eiland, geklasseerd als biosfeerreservaat door Unescio, ligt inmiddels in de as. Dat bevestigt een woordvoerder van de hulpdiensten van de Canarische eilanden. 2.500 van de 86.000 inwoners van La Palma zijn uit voorzorg geëvacueerd. Het eiland wordt getroffen door een hittegolf, wat het blussen moeilijker maakt.

Een Duitser van 27 jaar, die op het eiland woont, is inmiddels gearresteerd. Volgens de civiele bescherming heeft de man aan de agenten verklaard dat hij het vuur per ongeluk heeft aangestoken door na zijn grote boodschap het gebruike toiletpapier in brand te steken.

De Spaanse regering en het leger hebben versterking gestuurt en president Mariano Rajoy heeft zijn medeleven al overgemaakt aan de familie van het slachtoffer. (BELGA/JVL)

Drie vliegtuigen en acht blushelikopters waren er vrijdag nodig om een bosbrand op de Canarische eilanden te bedwingen. Het inferno op La Palma, een van de Canarische eilanden, begon woensdag al en kostte het leven aan een 54-jarige boswachter. 3500 hectare van het vulkanische eiland, geklasseerd als biosfeerreservaat door Unescio, ligt inmiddels in de as. Dat bevestigt een woordvoerder van de hulpdiensten van de Canarische eilanden. 2.500 van de 86.000 inwoners van La Palma zijn uit voorzorg geëvacueerd. Het eiland wordt getroffen door een hittegolf, wat het blussen moeilijker maakt.Een Duitser van 27 jaar, die op het eiland woont, is inmiddels gearresteerd. Volgens de civiele bescherming heeft de man aan de agenten verklaard dat hij het vuur per ongeluk heeft aangestoken door na zijn grote boodschap het gebruike toiletpapier in brand te steken. De Spaanse regering en het leger hebben versterking gestuurt en president Mariano Rajoy heeft zijn medeleven al overgemaakt aan de familie van het slachtoffer. (BELGA/JVL)