Het incident deed zich voor de toen de zestigjarige Ventura Santos Mateo in zijn garage in Orlando een vriend toonde hoe je zijn Sig Sauer-pistool schoonmaakt, schrijft de krant The Orlando Sentinel. Het wapen ging per ongeluk af en trof een meisje van twaalf dat in de auto van haar auto toevallig voorbij de open garage reed.

De vader merkte pas dat het meisje dwars door de deur van de wagen heen getroffen was toen hij voor zijn eigen huis parkeerde, een straat verderop. Santos Mateo was ondertussen zo in paniek geraakt dat hij zichzelf bij het opbergen van het pistool in de dij schoot.

Verwacht wordt dat beiden van hun verwondingen zullen genezen.

Geen klachten

In Houston (Texas) kwam dan weer een man om het leven nadat een jachtgeweer per vergissing afging. De man had die dag ruzie gehad met zijn vriendin, meldt The Houston Chronicle. Zij had aangekondigd dat ze hem zou verlaten. Toen ze haar spullen inpakte, ging het geweer af. Dat gebeurde per ongeluk, zei de vrouw aan de politie. De 46-jarige man werd in de borst getroffen. Hulp baatte niet meer.

Opmerkelijk: in geen van beide gevallen stelde de politie iemand in staat van beschuldiging. Dat hoefde niet, luidt het, omdat er geen kwaad opzet in het spel was.

Tussen de schietpartij op de Sandy Hook-school in Newtown (Connnecticut) eind 2012 en 31 december 2014 vielen er volgens de website Slate.com, die een officieuze telling bijhoudt, 20.042 doden door vuurwapens in de VS.

Het incident deed zich voor de toen de zestigjarige Ventura Santos Mateo in zijn garage in Orlando een vriend toonde hoe je zijn Sig Sauer-pistool schoonmaakt, schrijft de krant The Orlando Sentinel. Het wapen ging per ongeluk af en trof een meisje van twaalf dat in de auto van haar auto toevallig voorbij de open garage reed.De vader merkte pas dat het meisje dwars door de deur van de wagen heen getroffen was toen hij voor zijn eigen huis parkeerde, een straat verderop. Santos Mateo was ondertussen zo in paniek geraakt dat hij zichzelf bij het opbergen van het pistool in de dij schoot.Verwacht wordt dat beiden van hun verwondingen zullen genezen.In Houston (Texas) kwam dan weer een man om het leven nadat een jachtgeweer per vergissing afging. De man had die dag ruzie gehad met zijn vriendin, meldt The Houston Chronicle. Zij had aangekondigd dat ze hem zou verlaten. Toen ze haar spullen inpakte, ging het geweer af. Dat gebeurde per ongeluk, zei de vrouw aan de politie. De 46-jarige man werd in de borst getroffen. Hulp baatte niet meer.Opmerkelijk: in geen van beide gevallen stelde de politie iemand in staat van beschuldiging. Dat hoefde niet, luidt het, omdat er geen kwaad opzet in het spel was. Tussen de schietpartij op de Sandy Hook-school in Newtown (Connnecticut) eind 2012 en 31 december 2014 vielen er volgens de website Slate.com, die een officieuze telling bijhoudt, 20.042 doden door vuurwapens in de VS.