Zachary Adam Chesser bekende materiële steun te verlenen aan terrorisme en bedreigingen te hebben geuit tegen de auteurs van de animatieserie South Park. In een aflevering van de taboedoorbrekende, satirische serie werd ingespeeld op de commotie die zou ontstaan als men Mohammed zou afbeelden.

Chesser moedigde hierop jihadisten aan om de auteurs van South Park aan te vallen. Hij plaatste hun adressen op het internet en riep bezoekers van de website op om "hen een bezoekje te brengen", aldus het ministerie van Justitie.

De groep Revolution Muslim uit New York verklaarde dat Matt Stone en Trey Parker, de oprichters van South Park, het risico liepen te eindigen zoals de Nederlandse filmmaker Theo Van Gogh. Hij werd in 2004 door moslimextremisten vermoord in Amsterdam.


Ophef rond cartoon

De makers pasten de aflevering aan, en cartoonist Molly Norris uit Seattle speelde hierop in door een cartoon te tekenen waarin allerlei voorwerpen claimden de beeltenis van Mohammed te zijn. In het begeleidend tekstje stond dat 20 mei werd uitgeroepen tot 'Iedereen tekent Mohammed-dag', een initiatief van 'Burgers tegen burgers tegen humor'

Norris kreeg hierop veel kritiek en ook zij ontving bedreigen. Ze leeft nu ondergedoken onder een valse identiteit.

Zachary Adam Chesser bekende materiële steun te verlenen aan terrorisme en bedreigingen te hebben geuit tegen de auteurs van de animatieserie South Park. In een aflevering van de taboedoorbrekende, satirische serie werd ingespeeld op de commotie die zou ontstaan als men Mohammed zou afbeelden. Chesser moedigde hierop jihadisten aan om de auteurs van South Park aan te vallen. Hij plaatste hun adressen op het internet en riep bezoekers van de website op om "hen een bezoekje te brengen", aldus het ministerie van Justitie. De groep Revolution Muslim uit New York verklaarde dat Matt Stone en Trey Parker, de oprichters van South Park, het risico liepen te eindigen zoals de Nederlandse filmmaker Theo Van Gogh. Hij werd in 2004 door moslimextremisten vermoord in Amsterdam. Ophef rond cartoon De makers pasten de aflevering aan, en cartoonist Molly Norris uit Seattle speelde hierop in door een cartoon te tekenen waarin allerlei voorwerpen claimden de beeltenis van Mohammed te zijn. In het begeleidend tekstje stond dat 20 mei werd uitgeroepen tot 'Iedereen tekent Mohammed-dag', een initiatief van 'Burgers tegen burgers tegen humor' Norris kreeg hierop veel kritiek en ook zij ontving bedreigen. Ze leeft nu ondergedoken onder een valse identiteit.