Dat hebben de gevangenisautoriteiten gemeld.

De verdachte, die opgesloten zat in een isolatiecel, werd niet als suïcidaal beschouwd, aldus die autoriteiten. Hij zou, volgens een bron dicht bij het onderzoek, uit het leven zijn gestapt en zich aan zijn lakens hebben opgehangen.

De 35-jarige Yassin Salhi, een salafist, die eerder werd gevolgd als terreurverdachte, werd eind juni 2015 in voorlopige hechtenis geplaatst nadat hij werd aangeklaagd voor moord gelinkt aan een terroristische organisatie, ontvoering ter voorbereiding van een aanslag, mishandeling en opzettelijke slagen en verwondingen. Volgens het gerecht liggen religieuze motieven aan de oorsprong van de aanslag, maar dat heeft Salhi steeds met de grootste klem ontkend.

'Geesten verdrijven'

Op 26 juni reed een bestelauto het fabrieksterrein op. De inzittenden lieten gasflessen ontploffen, en er ontstond ook brand. Mogelijks hadden de daders de bedoeling een gasramp te veroorzaken. Na de aanslag werd buiten de fabriek het onthoofde lichaam aangetroffen van een bedrijfsleider. Bij de aanval raakten ook twee mensen lichtgewond.

Salhi, die volgens Le Monde een verwarde indruk maakte, had 2 dagen voor de feiten een hoogoplopend dispuut gehad met die bedrijfsleider, en de dag voor de feiten had zijn vrouw met scheiding gedreigd, na een ruzie over de strenge kledij die hij haar wou opleggen.

Tijdens zijn ondervraging bekende Salhi de onthoofding. Hij zei dat die nodig was "om geesten te verdrijven".

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

(Belga/RR)

Dat hebben de gevangenisautoriteiten gemeld.De verdachte, die opgesloten zat in een isolatiecel, werd niet als suïcidaal beschouwd, aldus die autoriteiten. Hij zou, volgens een bron dicht bij het onderzoek, uit het leven zijn gestapt en zich aan zijn lakens hebben opgehangen. De 35-jarige Yassin Salhi, een salafist, die eerder werd gevolgd als terreurverdachte, werd eind juni 2015 in voorlopige hechtenis geplaatst nadat hij werd aangeklaagd voor moord gelinkt aan een terroristische organisatie, ontvoering ter voorbereiding van een aanslag, mishandeling en opzettelijke slagen en verwondingen. Volgens het gerecht liggen religieuze motieven aan de oorsprong van de aanslag, maar dat heeft Salhi steeds met de grootste klem ontkend. Op 26 juni reed een bestelauto het fabrieksterrein op. De inzittenden lieten gasflessen ontploffen, en er ontstond ook brand. Mogelijks hadden de daders de bedoeling een gasramp te veroorzaken. Na de aanslag werd buiten de fabriek het onthoofde lichaam aangetroffen van een bedrijfsleider. Bij de aanval raakten ook twee mensen lichtgewond. Salhi, die volgens Le Monde een verwarde indruk maakte, had 2 dagen voor de feiten een hoogoplopend dispuut gehad met die bedrijfsleider, en de dag voor de feiten had zijn vrouw met scheiding gedreigd, na een ruzie over de strenge kledij die hij haar wou opleggen.Tijdens zijn ondervraging bekende Salhi de onthoofding. Hij zei dat die nodig was "om geesten te verdrijven".(Belga/RR)