De voormalige eerste minister van Mali, Ibrahim Boubacar Keita, heeft de eerste ronde van de presidentsverkiezingen met 39,2 procent van de stemmen gewonnen. Oud-minister van Financiën Soumaila Cissé haalde 19,4 procent van de stemmen.

Beide mannen nemen het tegen elkaar op in de tweede ronde, voorzien op 11 augustus. Dat deelde de Malinese minister van Binnenlandse Zaken mee.

27 kandidaten

De kandidaat van de grootste partij van Mali, Dramane Dembélé, eindigde derde met 9,6 procent van de stemmen. In totaal streden 27 kandidaten voor het hoogste staatsambt. Om in de eerste ronde te winnen, moest een kandidaat de absolute meerderheid halen. (Belga/AVE)

De voormalige eerste minister van Mali, Ibrahim Boubacar Keita, heeft de eerste ronde van de presidentsverkiezingen met 39,2 procent van de stemmen gewonnen. Oud-minister van Financiën Soumaila Cissé haalde 19,4 procent van de stemmen. Beide mannen nemen het tegen elkaar op in de tweede ronde, voorzien op 11 augustus. Dat deelde de Malinese minister van Binnenlandse Zaken mee. 27 kandidaten De kandidaat van de grootste partij van Mali, Dramane Dembélé, eindigde derde met 9,6 procent van de stemmen. In totaal streden 27 kandidaten voor het hoogste staatsambt. Om in de eerste ronde te winnen, moest een kandidaat de absolute meerderheid halen. (Belga/AVE)