'Het is een schande wat zich afspeelt in Spanje. Catalaanse politici worden opgesloten enkel en alleen om hun ideeën. Of je het er nu mee eens bent of niet (...), het is een schande dat ze vervolgd en opgesloten worden', zei Nicolas Maduro tijdens een evenement in het presidentieel paleis van Miraflores. 'Ik heb geen mening over de onafhankelijkheidskwestie van Catalonië. Ik meng me niet in de interne zaken van Spanje, maar ik ben echt razend dat mensen voor hun ideeën vervolgd worden.'

Maduro leeft op gespannen voet met de Spaanse premier Mariano Rajoy, die Maduro beschuldigt van 'totalitair afglijden'. Rajoy zet de Europese Unie aan om sancties te nemen tegen Venezuela, dat tweehonderd politieke gevangenen telt, volgens de oppositie en mensenrechtenorganisaties.

'Het is een schande wat zich afspeelt in Spanje. Catalaanse politici worden opgesloten enkel en alleen om hun ideeën. Of je het er nu mee eens bent of niet (...), het is een schande dat ze vervolgd en opgesloten worden', zei Nicolas Maduro tijdens een evenement in het presidentieel paleis van Miraflores. 'Ik heb geen mening over de onafhankelijkheidskwestie van Catalonië. Ik meng me niet in de interne zaken van Spanje, maar ik ben echt razend dat mensen voor hun ideeën vervolgd worden.' Maduro leeft op gespannen voet met de Spaanse premier Mariano Rajoy, die Maduro beschuldigt van 'totalitair afglijden'. Rajoy zet de Europese Unie aan om sancties te nemen tegen Venezuela, dat tweehonderd politieke gevangenen telt, volgens de oppositie en mensenrechtenorganisaties.