In de video waren seksueel getinte berichten, kennelijk van Griveaux, te zien gericht aan een vrouw.

De voormalige regeringswoordvoerder sprak in een reactie van 'verachtelijke aanvallen' op zijn privéleven. 'Mijn gezin verdient dit niet. Niemand moet blootgesteld worden aan dergelijk misbruik.'

Volgens Griveaux zijn hij en zijn gezin al meer dan een jaar het doel van 'laster, leugens, geruchten, anonieme aanvallen, de onthulling van gestolen privégesprekken en doodsbedreigingen'.

De berichten werden deze week op Twitter verspreid door een groep die volgens Franse media de verborgen kant van politici en ambtenaren wil onthullen.

De regeringspartij heeft nog een andere kandidaat voor het hoogste ambt in Parijs, tegen de wil van Macron in: wiskundige Cédric Villani. In opiniepeilingen stond Griveaux derde, na huidig burgemeester Anne Hidalgo (PS) en de conservatieve vroegere minister Rachida Dati.

In de video waren seksueel getinte berichten, kennelijk van Griveaux, te zien gericht aan een vrouw.De voormalige regeringswoordvoerder sprak in een reactie van 'verachtelijke aanvallen' op zijn privéleven. 'Mijn gezin verdient dit niet. Niemand moet blootgesteld worden aan dergelijk misbruik.' Volgens Griveaux zijn hij en zijn gezin al meer dan een jaar het doel van 'laster, leugens, geruchten, anonieme aanvallen, de onthulling van gestolen privégesprekken en doodsbedreigingen'. De berichten werden deze week op Twitter verspreid door een groep die volgens Franse media de verborgen kant van politici en ambtenaren wil onthullen. De regeringspartij heeft nog een andere kandidaat voor het hoogste ambt in Parijs, tegen de wil van Macron in: wiskundige Cédric Villani. In opiniepeilingen stond Griveaux derde, na huidig burgemeester Anne Hidalgo (PS) en de conservatieve vroegere minister Rachida Dati.