De Britse regering heeft Libië gewaarschuwd geen viering te organiseren naar aanleiding van de eerste verjaardag van de vrijlating van de man die is veroordeeld wegens de aanslag in Lockerbie.

Abdel Basset al-Megrahi is de enige veroordeelde van de aanslag op een Amerikaans vliegtuig boven het Schotse Lockerbie in 1988. Daarbij kwamen 270 mensen om het leven. Al-Megrahi kreeg in 2001 27 jaar cel.

Vorig jaar werd hij op beslissing van de Schotse minister van Justitie vrijgelaten omdat hij aan een terminale vorm van kanker zou lijden. Later bleek dat hij een stuk gezonder was dan aanvankelijk aangenomen.

Al-Megrahi werd vorig in Libië ingehaald als een held na zijn vrijlating. Groot-Brittannië heeft Libië gewaarschuwd de eerste verjaardag daarvan niet te vieren. In een verklaring van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de vrijlating van de man een vergissing genoemd.

Volgens de Britse overheid zouden eventuele festiviteiten in de loop van vrijdag 'smakeloos, beledigend en zeer ongevoelig' zijn.

De Britse regering heeft Libië gewaarschuwd geen viering te organiseren naar aanleiding van de eerste verjaardag van de vrijlating van de man die is veroordeeld wegens de aanslag in Lockerbie.Abdel Basset al-Megrahi is de enige veroordeelde van de aanslag op een Amerikaans vliegtuig boven het Schotse Lockerbie in 1988. Daarbij kwamen 270 mensen om het leven. Al-Megrahi kreeg in 2001 27 jaar cel.Vorig jaar werd hij op beslissing van de Schotse minister van Justitie vrijgelaten omdat hij aan een terminale vorm van kanker zou lijden. Later bleek dat hij een stuk gezonder was dan aanvankelijk aangenomen. Al-Megrahi werd vorig in Libië ingehaald als een held na zijn vrijlating. Groot-Brittannië heeft Libië gewaarschuwd de eerste verjaardag daarvan niet te vieren. In een verklaring van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de vrijlating van de man een vergissing genoemd. Volgens de Britse overheid zouden eventuele festiviteiten in de loop van vrijdag 'smakeloos, beledigend en zeer ongevoelig' zijn.