"Het VN-rapport is objectief en ondubbelzinnig. Het bevestigt dat op grote schaal chemische wapens werden gebruik", aldus Hague. VN-inspecteurs vonden op de plaats van de aanval fragemten van raketten die sporen droegen van het zenuwgas sarin. "De details van het rapport tonen overduidelijk aan dat het Syrische regime als enige verantwoordelijk is."

Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, zegt zwaar geschokt te zijn door het rapport van zijn inspecteurs over de gifgasaanval in Damascus. Daarin staat dat er in Syrië op grote schaal chemische wapens zijn gebruikt. De inspecteurs vonden resten van raketten met het zenuwgas sarin.(Belga/TV)

"Het VN-rapport is objectief en ondubbelzinnig. Het bevestigt dat op grote schaal chemische wapens werden gebruik", aldus Hague. VN-inspecteurs vonden op de plaats van de aanval fragemten van raketten die sporen droegen van het zenuwgas sarin. "De details van het rapport tonen overduidelijk aan dat het Syrische regime als enige verantwoordelijk is." Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, zegt zwaar geschokt te zijn door het rapport van zijn inspecteurs over de gifgasaanval in Damascus. Daarin staat dat er in Syrië op grote schaal chemische wapens zijn gebruikt. De inspecteurs vonden resten van raketten met het zenuwgas sarin.(Belga/TV)