'Ik denk dat als de president-elect, die ook aan het hoofd van de partij staat, zegt dat hij het onderzoek naar deze beschuldigingen niet wil voortzetten, nog voor hij ingezworen is, dat dit een sterke boodschap is over de grond en de vorm', zei adviseur Kellyanne Conway dinsdag op MSNBC.

Trump komt daarmee terug op een van zijn verkiezingsbeloftes. In een debat met Hillary Clinton had hij gezegd dat, als hij verkozen werd, hij aan zijn minister van Justitie zou vragen een speciale procureur te benoemen om onderzoek te doen naar de zaak rond de privéserver. Voor het gebruik van een privéserver als minister van Buitenlandse Zaken kreeg Hillary Clinton een strenge vermaning van de federale politie, zonder dat ze door het gerecht vervolgd werd. De zaak vergiftigde haar campagne voor het Witte Huis.

Trumps aanhangers reageerden overigens erg enthousiast op de 'Lock her up!'-slogan waarmee hij naar die belofte verwees. (BELGA/JVL)

'Ik denk dat als de president-elect, die ook aan het hoofd van de partij staat, zegt dat hij het onderzoek naar deze beschuldigingen niet wil voortzetten, nog voor hij ingezworen is, dat dit een sterke boodschap is over de grond en de vorm', zei adviseur Kellyanne Conway dinsdag op MSNBC. Trump komt daarmee terug op een van zijn verkiezingsbeloftes. In een debat met Hillary Clinton had hij gezegd dat, als hij verkozen werd, hij aan zijn minister van Justitie zou vragen een speciale procureur te benoemen om onderzoek te doen naar de zaak rond de privéserver. Voor het gebruik van een privéserver als minister van Buitenlandse Zaken kreeg Hillary Clinton een strenge vermaning van de federale politie, zonder dat ze door het gerecht vervolgd werd. De zaak vergiftigde haar campagne voor het Witte Huis. Trumps aanhangers reageerden overigens erg enthousiast op de 'Lock her up!'-slogan waarmee hij naar die belofte verwees. (BELGA/JVL)