Op het internationale vliegveld van Charkov, in Oost-Oekraïne, is een ceremonie begonnen voor de slachtoffers van de vliegramp van vorige week.

De twee vliegtuigen, die vanuit Charkov vertrekken en rond 16 uur in Eindhoven zullen aankomen, vervoeren ruim 40 lichamen van slachtoffers. Forensisch experts, Oekraïense militairen, vertegenwoordigers uit onder meer Maleisië en Australië vormen samen een soort erehaag aan weerskanten van het vliegtuig. De Nederlandse ambassadeur is er ook. Oekraïense vlaggen hangen, in de stralende zon, halfstok. Er staan ook Nederlandse militairen en een aantal hoogwaardigheidsbekleders opgesteld op het platform. Zeker 100 internationale journalisten, cameraploegen en fotografen zijn aanwezig om alles vast te leggen. (Belga/AVE)

Op het internationale vliegveld van Charkov, in Oost-Oekraïne, is een ceremonie begonnen voor de slachtoffers van de vliegramp van vorige week.De twee vliegtuigen, die vanuit Charkov vertrekken en rond 16 uur in Eindhoven zullen aankomen, vervoeren ruim 40 lichamen van slachtoffers. Forensisch experts, Oekraïense militairen, vertegenwoordigers uit onder meer Maleisië en Australië vormen samen een soort erehaag aan weerskanten van het vliegtuig. De Nederlandse ambassadeur is er ook. Oekraïense vlaggen hangen, in de stralende zon, halfstok. Er staan ook Nederlandse militairen en een aantal hoogwaardigheidsbekleders opgesteld op het platform. Zeker 100 internationale journalisten, cameraploegen en fotografen zijn aanwezig om alles vast te leggen. (Belga/AVE)