Alerte internetgebruikers ontdekten dat een foto van Osama bin Laden bewerkt is met Photoshop. Hij is gemixed met een originele foto uit 2004 waarop het lijk van iemand anderste zien is. De foto van het echte slachtoffer is nog gruwelijker dan de bewerking die resulteerde in het neplijk van bin Laden.

Het is niet duidelijk waarom de Pakistaanse zenders het beeld dan toonden. "De foto van het lijk van Osama bin Laden werd publiek gemaakt, het werd niet voor echt verklaard", zei de presentator van Geo TV, de belangrijkste nieuwszender van het land.

Volgens fotografen is de bewerking zeer amateuristisch gedaan. Het lichaam van Osama bin Laden zou overigens al begraven zijn op zee.

Alerte internetgebruikers ontdekten dat een foto van Osama bin Laden bewerkt is met Photoshop. Hij is gemixed met een originele foto uit 2004 waarop het lijk van iemand anderste zien is. De foto van het echte slachtoffer is nog gruwelijker dan de bewerking die resulteerde in het neplijk van bin Laden. Het is niet duidelijk waarom de Pakistaanse zenders het beeld dan toonden. "De foto van het lijk van Osama bin Laden werd publiek gemaakt, het werd niet voor echt verklaard", zei de presentator van Geo TV, de belangrijkste nieuwszender van het land. Volgens fotografen is de bewerking zeer amateuristisch gedaan. Het lichaam van Osama bin Laden zou overigens al begraven zijn op zee.