Zeventien Libische voetballers hebben in een interview met de BBC aangekondigd over te stappen naar het kamp van de rebellen. "Kadhafi heeft niets voor Libië gedaan", stelde de doelman van de nationale ploeg Juma Gtat. Hij is samen met zestien andere voetballers - onder wie drie anderen van zijn ploeg - overgestapt naar de rebellen. Gtat hekelde de gebrekkige infrastructuur in zijn land, het mank lopende gezondheidssysteem, ... Hij pleit voor een "vrij en nieuw Libië".

De trainer van de populaire club Tripoli al-Ahly, Abdel ben Issa, benadrukte dan weer dat hij de keuze heeft gemaakt om duidelijk te maken "dat Libië vrij en één" moet zijn. "Ik hoop dat ik op een morgen zal wakker worden en ontdekken dat Kadhafi er niet meer is", stelde hij nog.

Voetbal is in Libië immens populair. De overstap van de zeventien spelers vormt voor kolonel Kadhafi dan ook een nieuwe klap. Eerder kozen ook al belangrijke militairen en ministers het kamp van de opstandelingen. (AFP)

Zeventien Libische voetballers hebben in een interview met de BBC aangekondigd over te stappen naar het kamp van de rebellen. "Kadhafi heeft niets voor Libië gedaan", stelde de doelman van de nationale ploeg Juma Gtat. Hij is samen met zestien andere voetballers - onder wie drie anderen van zijn ploeg - overgestapt naar de rebellen. Gtat hekelde de gebrekkige infrastructuur in zijn land, het mank lopende gezondheidssysteem, ... Hij pleit voor een "vrij en nieuw Libië". De trainer van de populaire club Tripoli al-Ahly, Abdel ben Issa, benadrukte dan weer dat hij de keuze heeft gemaakt om duidelijk te maken "dat Libië vrij en één" moet zijn. "Ik hoop dat ik op een morgen zal wakker worden en ontdekken dat Kadhafi er niet meer is", stelde hij nog. Voetbal is in Libië immens populair. De overstap van de zeventien spelers vormt voor kolonel Kadhafi dan ook een nieuwe klap. Eerder kozen ook al belangrijke militairen en ministers het kamp van de opstandelingen. (AFP)