Het merendeel van de troepen die loyaal aan Muammar Khaddafi zijn, trokken zich terug naar Ras Lanouf nadat de soldaten de olie-installaties ondermijnden.

'Het merendeel van de troepen van Kadhafi heeft zich in Ras Lanouf teruggetrokken op een vijftigtal kilometer meer naar het westen', verklaarde Shamseddin Abdelmolah, woordvoerder van de rebellen. 'Zo'n 150 tot 200 loyalisten zitten nog vast in de strategische oliestad.'

'Slechts een kwestie van tijd'

'Hun voedsel- en watervoorzieningen zijn afgesneden', merkte Abdelmolah op. 'Het is nu nog slechts een kwestie van tijd. We hopen geen bloed te moeten vergieten.'

Indien de controle van de rebellen over Brega bevestigd wordt, betekent dat een grote overwinning voor de rebellie. De rebellen zouden dan vitale infrastructuur voor de economische toekomst van het land in handen hebben.

De olie-installaties lijken niet in brand gestoken of gesaboteerd te zijn, maar zijn wel ondermijnd, zei de woordvoerder nog. (Belga/SD)

Het merendeel van de troepen die loyaal aan Muammar Khaddafi zijn, trokken zich terug naar Ras Lanouf nadat de soldaten de olie-installaties ondermijnden. 'Het merendeel van de troepen van Kadhafi heeft zich in Ras Lanouf teruggetrokken op een vijftigtal kilometer meer naar het westen', verklaarde Shamseddin Abdelmolah, woordvoerder van de rebellen. 'Zo'n 150 tot 200 loyalisten zitten nog vast in de strategische oliestad.' 'Slechts een kwestie van tijd' 'Hun voedsel- en watervoorzieningen zijn afgesneden', merkte Abdelmolah op. 'Het is nu nog slechts een kwestie van tijd. We hopen geen bloed te moeten vergieten.' Indien de controle van de rebellen over Brega bevestigd wordt, betekent dat een grote overwinning voor de rebellie. De rebellen zouden dan vitale infrastructuur voor de economische toekomst van het land in handen hebben. De olie-installaties lijken niet in brand gestoken of gesaboteerd te zijn, maar zijn wel ondermijnd, zei de woordvoerder nog. (Belga/SD)