Libië vindt dat Cameron "elke legitimiteit" heeft verloren na de rellen. "Cameron en zijn regering moeten vertrekken na de volksmanifestaties tegen hen en de gewelddadige repressie van het protest door de politie", aldus de Libische viceminister van Buitenlandse Zaken, Khaled Kaaim. Kaaim riep de "Veiligheidsraad en de internationale gemeenschap op niet met de armen gekruist te blijven zitten ten opzichte van deze flagrante schending van de rechten van het Britse volk".

Iran
Ook de Iraanse president Mahmud Ahmadinejad veroordeelt het "het brute gedrag van de Britse politie". Ook hij wil dat de VN-veiligheidsraad tussenkomt. "Het brute gedrag van de Britse politie is onaanvaardbaar", aldus Ahmadinejad. De Britse leiders "zouden zich beter aan de kant van het volk scharen en naar hen luisteren. In plaats van troepen naar Irak, Afghanistan en Libië te sturen om die landen van hun olie te beroven, zouden ze beter aan hun burgers denken. Een deel van de Britse bevolking heeft zijn geduld verloren (..) en heeft geen hoop meer voor de toekomst", gaat hij verder.

Test voor VN-veiligheidsraad
Hij hekelt "het stilzwijgen" van de Verenigde Naties. "Indien een honderdste van deze misdaden in een anti-Westers land was gebeurd, hadden de VN en de zogenaamde mensenrechtenorganisaties moord en brand geschreeuwd. Dit is een test voor de VN-veiligheidsraad om te zien of ze een van hun permanente leden durven veroordelen", betoogt Ahmadinejad. (Belga/TE)

Libië vindt dat Cameron "elke legitimiteit" heeft verloren na de rellen. "Cameron en zijn regering moeten vertrekken na de volksmanifestaties tegen hen en de gewelddadige repressie van het protest door de politie", aldus de Libische viceminister van Buitenlandse Zaken, Khaled Kaaim. Kaaim riep de "Veiligheidsraad en de internationale gemeenschap op niet met de armen gekruist te blijven zitten ten opzichte van deze flagrante schending van de rechten van het Britse volk". Iran Ook de Iraanse president Mahmud Ahmadinejad veroordeelt het "het brute gedrag van de Britse politie". Ook hij wil dat de VN-veiligheidsraad tussenkomt. "Het brute gedrag van de Britse politie is onaanvaardbaar", aldus Ahmadinejad. De Britse leiders "zouden zich beter aan de kant van het volk scharen en naar hen luisteren. In plaats van troepen naar Irak, Afghanistan en Libië te sturen om die landen van hun olie te beroven, zouden ze beter aan hun burgers denken. Een deel van de Britse bevolking heeft zijn geduld verloren (..) en heeft geen hoop meer voor de toekomst", gaat hij verder. Test voor VN-veiligheidsraad Hij hekelt "het stilzwijgen" van de Verenigde Naties. "Indien een honderdste van deze misdaden in een anti-Westers land was gebeurd, hadden de VN en de zogenaamde mensenrechtenorganisaties moord en brand geschreeuwd. Dit is een test voor de VN-veiligheidsraad om te zien of ze een van hun permanente leden durven veroordelen", betoogt Ahmadinejad. (Belga/TE)