Dat stelde een correspondent van het Franse nieuwsagentschap AFP vast. Een lid van het revolutionaire comité van Zenten, ten zuiden van Tripoli verklaarde: 'We hebben gewacht met de start van de aanval. Woensdagochtend kregen we uiteindelijk groen licht van de NAVO, waarna het offensief is begonnen'.

Tripoli heroveren

Tijdens de gevechten tussen de opstandelingen en de troepen van Khaddafi vlogen vliegtuigen van de NAVO boven de zone, maar zonder te bombarderen. De Libische rebellen lieten zondag weten dat ze een groot offensief aan het voorbereiden waren om de sectoren ten zuiden van de hoofdstad te heroveren op de troepen van het regime.

De opstandelingen willen Bir al-Ghanam, een strategische plaats op ongeveer vijftig kilometer van Tripoli, weer in handen krijgen om de hoofdstad te kunnen innemen. (Belga/SD)

Dat stelde een correspondent van het Franse nieuwsagentschap AFP vast. Een lid van het revolutionaire comité van Zenten, ten zuiden van Tripoli verklaarde: 'We hebben gewacht met de start van de aanval. Woensdagochtend kregen we uiteindelijk groen licht van de NAVO, waarna het offensief is begonnen'. Tripoli heroveren Tijdens de gevechten tussen de opstandelingen en de troepen van Khaddafi vlogen vliegtuigen van de NAVO boven de zone, maar zonder te bombarderen. De Libische rebellen lieten zondag weten dat ze een groot offensief aan het voorbereiden waren om de sectoren ten zuiden van de hoofdstad te heroveren op de troepen van het regime. De opstandelingen willen Bir al-Ghanam, een strategische plaats op ongeveer vijftig kilometer van Tripoli, weer in handen krijgen om de hoofdstad te kunnen innemen. (Belga/SD)