'Wat zou u, als u verkozen wordt, doen met Aleppo?' Een vraag van panellid Mike Barnicle in het MSNBC-debatprogramma 'Morning Joe' voor de libertaire presidentskandidaat Gary Johnson. Diens antwoordt: 'Wat is Aleppo?'. Waarop een verbaasde Barnicle: 'Je maakt een grapje? - 'Neen' - 'Aleppo ligt in Syrië. Het is het epicentrum van de vluchtelingencrisis.'

'Ok, begrepen', gaat Johnson verder, die gelukkig wél weet dat Syrië 'een puinhoop' is. Bekijk hier het fragment en de rest van zijn antwoord.

Belegerd

Aleppo is niet alleen het epicentrum van de Syrische vluchtelingencrisis, maar ook van de burgeroorlog die het land al vijf jaar teistert. De jongste weken werd de hoofdstad van de gelijknamige noordelijke provincie voortdurend gebombardeerd door het leger van president Assad.

Gisteren nog haalde Aleppo de hoofdlijnen van het nieuws omdat activisten en artsen het regime betichten van het gebruik van chloorgas. Rond de 80 mensen moesten behandeld worden wegens ademhalingsproblemen, nadat boven het stadsdeel Al-Sukkari bomvaten werden gedropt.

Doorbreken

Gary Johnson was ook vier jaar geleden de kandidaat voor de libertaire partij, de enige die net als de Democraten en de Republikeinen in alle staten kan opkomen, en moest toen vrede nemen met circa 1 procent van de stemmen. Dit keer hoopt de voormalige triatleet en marihuanahandelaar veel beter te kunnen doen, vanwege de onpopulaire kandidaten Donald Trump (Republikeinen) en Hillary Clinton (Democraten).

Om deel te kunnen nemen aan de presidentiële debatten en dus zijn boodschap nationaal te verspreiden moet hij echter een gemiddelde van minstens 15 procent halen in vijf nationale peilingen en daar slaagt hij voorlopig niet in.

Herbekijk: Samantha Bee over Gary Johnson en de Libertarian Party:

De Amerikaanse satirische nieuwsshow 'Full Frontal with Samantha Bee' besteedde in juni ook al aandacht aan de kandidatuur van Gary Johnson. Herbekijk hier het filmpje waarin Samantha Bee de libertaire presidentskandidaat op haar heel eigen wijze aan de kijkers voorstelt. Ook hier laat Johnson al verstaan dat hij tegen Amerikaanse militaire interventie in het buitenland is.

Een week later zond het programma ook deze reportage uit over de conventie van de Libertarian Party, die een nogal opmerkelijke inkijk biedt in het reilen en zeilen van de partij. 'Hier ziet u hoe de libertairen zich als volslagen libertairen gedragen.'

(KVDA/JH)

'Wat zou u, als u verkozen wordt, doen met Aleppo?' Een vraag van panellid Mike Barnicle in het MSNBC-debatprogramma 'Morning Joe' voor de libertaire presidentskandidaat Gary Johnson. Diens antwoordt: 'Wat is Aleppo?'. Waarop een verbaasde Barnicle: 'Je maakt een grapje? - 'Neen' - 'Aleppo ligt in Syrië. Het is het epicentrum van de vluchtelingencrisis.''Ok, begrepen', gaat Johnson verder, die gelukkig wél weet dat Syrië 'een puinhoop' is. Bekijk hier het fragment en de rest van zijn antwoord.Aleppo is niet alleen het epicentrum van de Syrische vluchtelingencrisis, maar ook van de burgeroorlog die het land al vijf jaar teistert. De jongste weken werd de hoofdstad van de gelijknamige noordelijke provincie voortdurend gebombardeerd door het leger van president Assad. Gisteren nog haalde Aleppo de hoofdlijnen van het nieuws omdat activisten en artsen het regime betichten van het gebruik van chloorgas. Rond de 80 mensen moesten behandeld worden wegens ademhalingsproblemen, nadat boven het stadsdeel Al-Sukkari bomvaten werden gedropt. Gary Johnson was ook vier jaar geleden de kandidaat voor de libertaire partij, de enige die net als de Democraten en de Republikeinen in alle staten kan opkomen, en moest toen vrede nemen met circa 1 procent van de stemmen. Dit keer hoopt de voormalige triatleet en marihuanahandelaar veel beter te kunnen doen, vanwege de onpopulaire kandidaten Donald Trump (Republikeinen) en Hillary Clinton (Democraten).Om deel te kunnen nemen aan de presidentiële debatten en dus zijn boodschap nationaal te verspreiden moet hij echter een gemiddelde van minstens 15 procent halen in vijf nationale peilingen en daar slaagt hij voorlopig niet in. De Amerikaanse satirische nieuwsshow 'Full Frontal with Samantha Bee' besteedde in juni ook al aandacht aan de kandidatuur van Gary Johnson. Herbekijk hier het filmpje waarin Samantha Bee de libertaire presidentskandidaat op haar heel eigen wijze aan de kijkers voorstelt. Ook hier laat Johnson al verstaan dat hij tegen Amerikaanse militaire interventie in het buitenland is.Een week later zond het programma ook deze reportage uit over de conventie van de Libertarian Party, die een nogal opmerkelijke inkijk biedt in het reilen en zeilen van de partij. 'Hier ziet u hoe de libertairen zich als volslagen libertairen gedragen.'(KVDA/JH)