'De olievervuiling zal onomkeerbare gevolgen hebben voor het milieu', zei de plaatselijke ambtenaar Katrina Foley. Er zijn al veel dode vissen en vogels aangespoeld. De zwaarst getroffen gemeenschap, Huntington Beach, ten zuiden van Los Angeles, moest de laatste dag van een vliegshow, de Pacific Airshow, afgelasten.

De bron van het lek, die door de stad op ongeveer 480.000 liter wordt geschat, is nog niet met zekerheid vastgesteld, maar men denkt dat het een lek is van een pijpleiding ongeveer acht kilometer van de kust, aldus Foley. De pijplijn verbindt een olieboorplatform met het vasteland.

Ruwe olie

Uit een eerste analyse van de olie bleek dat het om ruwe olie ging, zei Foley.

Huntington Beach waarschuwde voor de giftigheid van de olie en vroeg de inwoners om uit de getroffen gebieden weg te blijven, het strand te mijden en niet te zwemmen. Zondag werd er hard gewerkt om de olie in te dammen, aldus een verklaring van de stadsdiensten, maar de overheidsdiensten konden niet bevestigen of het lek gevonden en gedicht was.

'De olievervuiling zal onomkeerbare gevolgen hebben voor het milieu', zei de plaatselijke ambtenaar Katrina Foley. Er zijn al veel dode vissen en vogels aangespoeld. De zwaarst getroffen gemeenschap, Huntington Beach, ten zuiden van Los Angeles, moest de laatste dag van een vliegshow, de Pacific Airshow, afgelasten. De bron van het lek, die door de stad op ongeveer 480.000 liter wordt geschat, is nog niet met zekerheid vastgesteld, maar men denkt dat het een lek is van een pijpleiding ongeveer acht kilometer van de kust, aldus Foley. De pijplijn verbindt een olieboorplatform met het vasteland. Uit een eerste analyse van de olie bleek dat het om ruwe olie ging, zei Foley.Huntington Beach waarschuwde voor de giftigheid van de olie en vroeg de inwoners om uit de getroffen gebieden weg te blijven, het strand te mijden en niet te zwemmen. Zondag werd er hard gewerkt om de olie in te dammen, aldus een verklaring van de stadsdiensten, maar de overheidsdiensten konden niet bevestigen of het lek gevonden en gedicht was.