In Nederland verlaat André Rouvoet, de fractievoorzitter van de ChristenUnie, de Tweede Kamer. Na 17 jaar komt een einde aan zijn politieke carrière. Arie Slob volgt hem op.

Rouvoet kondigde dat vrijdag aan via Twitter en gaf later meer uitleg op een persconferentie.

Hij gaf drie redenen voor zijn beslissing, meldt Elsevier.nl. Rouvoet zegt dat hij de laatste tijd voortdurend 'met zichzelf in gesprek' is geweest over de vraag of het 'heilige vuur', waarmee hij in 1994 de Kamer in stapte, er nog is.

Daarnaast is er een discussie ontstaan over het partijprogramma van de ChristenUnie, na het verlies van zetels tijdens de laatste verkiezingen. Rouvoet vraagt zich af hij wel de juiste persoon is om de partij leiding te geven naar deze 'nieuwe toekomst'.

Als laatste reden geeft Rouvoet aan dat hij zijn leven de laatste jaren vooral om 'Den Haag' draaide. Hij kiest nu voor zijn gezin en zegt toe te zijn aan 'een nieuwe balans'.

Afscheid
De 49-jarige Rouvoet vertrekt op 17 mei uit de Kamer. Op zaterdag 14 mei, neemt hij afscheid van zijn partij op het congres van de ChristenUnie in Ede.

Zijn opvolger in de fractie Slob, die unaniem werd gekozen, wordt automatisch de nieuwe partijleider, maar uiteindelijk zal het congres een nieuwe lijsttrekker kiezen zodra er landelijke verkiezingen aankomen. (Belga/ANP/KVDA)

In Nederland verlaat André Rouvoet, de fractievoorzitter van de ChristenUnie, de Tweede Kamer. Na 17 jaar komt een einde aan zijn politieke carrière. Arie Slob volgt hem op. Rouvoet kondigde dat vrijdag aan via Twitter en gaf later meer uitleg op een persconferentie. Hij gaf drie redenen voor zijn beslissing, meldt Elsevier.nl. Rouvoet zegt dat hij de laatste tijd voortdurend 'met zichzelf in gesprek' is geweest over de vraag of het 'heilige vuur', waarmee hij in 1994 de Kamer in stapte, er nog is. Daarnaast is er een discussie ontstaan over het partijprogramma van de ChristenUnie, na het verlies van zetels tijdens de laatste verkiezingen. Rouvoet vraagt zich af hij wel de juiste persoon is om de partij leiding te geven naar deze 'nieuwe toekomst'. Als laatste reden geeft Rouvoet aan dat hij zijn leven de laatste jaren vooral om 'Den Haag' draaide. Hij kiest nu voor zijn gezin en zegt toe te zijn aan 'een nieuwe balans'. Afscheid De 49-jarige Rouvoet vertrekt op 17 mei uit de Kamer. Op zaterdag 14 mei, neemt hij afscheid van zijn partij op het congres van de ChristenUnie in Ede. Zijn opvolger in de fractie Slob, die unaniem werd gekozen, wordt automatisch de nieuwe partijleider, maar uiteindelijk zal het congres een nieuwe lijsttrekker kiezen zodra er landelijke verkiezingen aankomen. (Belga/ANP/KVDA)