De uitlatingen van legertopman Constantine Chiwenga komen er een week nadat de 75-jarige vicepresident Emmerson Mnangagwa, die lange tijd gold als opvolger voor de 93-jarige president, uit zijn functie is ontslagen en uit de regerende partij Zanu-PF werd gezet. Zijn ontslag zou er zijn gekomen na tussenkomst van 'first lady' Grace Mugabe.

Mnangagwa is intussen naar Zuid-Afrika gevlucht. De legerchef sprak maandag vanuit het hoofdkwartier, omringd door tientallen hoge officieren. 'De huidige zuiveringsoperatie die het gemunt heeft op de partijleden die in de onafhankelijkheidsoorlog een rol hebben gespeeld, moet stoppen'.

De uitlatingen van legertopman Constantine Chiwenga komen er een week nadat de 75-jarige vicepresident Emmerson Mnangagwa, die lange tijd gold als opvolger voor de 93-jarige president, uit zijn functie is ontslagen en uit de regerende partij Zanu-PF werd gezet. Zijn ontslag zou er zijn gekomen na tussenkomst van 'first lady' Grace Mugabe. Mnangagwa is intussen naar Zuid-Afrika gevlucht. De legerchef sprak maandag vanuit het hoofdkwartier, omringd door tientallen hoge officieren. 'De huidige zuiveringsoperatie die het gemunt heeft op de partijleden die in de onafhankelijkheidsoorlog een rol hebben gespeeld, moet stoppen'.