De groep is afkomstig uit het Zuid-Franse Lyon. Een 14-jarige jongen is om het leven gekomen bij de lawine, er zijn minstens drie zwaargewonden. Zeker vijf andere jongeren worden nog vermist. Een Oekraïner die niet tot die schoolgroep behoorde, is eveneens om het leven gekomen.

De hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig. Met onder meer drie helikopters wordt naar overlevenden gezocht. In eerste instantie zeiden de hulpdiensten dat ze enkel op zoek zijn naar de jongeren en hun leerkracht. Nu is de zoektocht ook gericht op mensen die, zoals de Oekraïner, niet tot die groep behoren.

Het duurde lang vooraleer er sneeuw viel in de Franse Alpen, maar begin januari was het dan toch zo ver, tot blijdschap van de skigebieden. De Franse overheden waarschuwden toen wel voor lawinegevaar. Vier mensen kwamen begin dit jaar al om bij lawines: twee Litouwse alpinisten, een Spaanse en een Tsjechische skiër. (Belga/NSK)

De groep is afkomstig uit het Zuid-Franse Lyon. Een 14-jarige jongen is om het leven gekomen bij de lawine, er zijn minstens drie zwaargewonden. Zeker vijf andere jongeren worden nog vermist. Een Oekraïner die niet tot die schoolgroep behoorde, is eveneens om het leven gekomen.De hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig. Met onder meer drie helikopters wordt naar overlevenden gezocht. In eerste instantie zeiden de hulpdiensten dat ze enkel op zoek zijn naar de jongeren en hun leerkracht. Nu is de zoektocht ook gericht op mensen die, zoals de Oekraïner, niet tot die groep behoren.Het duurde lang vooraleer er sneeuw viel in de Franse Alpen, maar begin januari was het dan toch zo ver, tot blijdschap van de skigebieden. De Franse overheden waarschuwden toen wel voor lawinegevaar. Vier mensen kwamen begin dit jaar al om bij lawines: twee Litouwse alpinisten, een Spaanse en een Tsjechische skiër. (Belga/NSK)