Venezuela heeft een bijeenkomst van de staatshoofden van Latijns-Amerika opgeschort wegens de gezondheidstoestand van de Venezolaanse president Hugo Chavez.

'Chavez is aan het herstellen en volgt een zeer strikte medische behandeling. Door deze overmacht heeft de regering van Venezuela beslist om de top uit te stellen,' luidt de mededeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De top van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Landen (CELAC) zou op 5 en 6 juli plaatsvinden op Isla Margarita, voor de kust van Venezuela.

Speculaties

Hugo Chavez onderging op 10 juni, tijdens een officieel bezoek aan Cuba, in Havana een spoedoperatie voor een abces in het bekken. Dat er sindsdien geen enkel officieel gezondheidsrapport gepubliceerd is, leidt tot heel wat speculaties, onder meer over de mogelijkheid dat de extreemlinkse president aan een ergere kwaal lijdt.

De Cubaanse staatstelevisie toonde dinsdag beelden van Chavez terwijl hij sprak met de voormalige Cubaanse leider Fidel Castro. (AFP/KVDA)

Venezuela heeft een bijeenkomst van de staatshoofden van Latijns-Amerika opgeschort wegens de gezondheidstoestand van de Venezolaanse president Hugo Chavez. 'Chavez is aan het herstellen en volgt een zeer strikte medische behandeling. Door deze overmacht heeft de regering van Venezuela beslist om de top uit te stellen,' luidt de mededeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De top van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Landen (CELAC) zou op 5 en 6 juli plaatsvinden op Isla Margarita, voor de kust van Venezuela. Speculaties Hugo Chavez onderging op 10 juni, tijdens een officieel bezoek aan Cuba, in Havana een spoedoperatie voor een abces in het bekken. Dat er sindsdien geen enkel officieel gezondheidsrapport gepubliceerd is, leidt tot heel wat speculaties, onder meer over de mogelijkheid dat de extreemlinkse president aan een ergere kwaal lijdt. De Cubaanse staatstelevisie toonde dinsdag beelden van Chavez terwijl hij sprak met de voormalige Cubaanse leider Fidel Castro. (AFP/KVDA)