Meer dan een kwart van de tankstations in Frankrijk staat droog en een deel van de rest beschikt nog maar gedeeltelijk over brandstof. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux donderdag bekendgemaakt.

De twaalf raffinaderijen in het land liggen al een tijd stil en verschillende brandstofdepots zijn geblokkeerd als gevolg van het protest tegen de geplande pensioenhervorming, waarbij de minimale pensioenleeftijd wordt opgetrokken van 60 naar 62 jaar.

De hervorming is bijna helemaal rond. De Senaat moet er zich nog wel over uitspreken. Dat zou in de loop van donderdag of vrijdag gebeuren.

Het aantal brandstofdepots waar wordt gestaakt neemt weliswaar af (er wordt nog gestaakt in 14 van de 219 opslagplaatsen), maar de verdeling naar de tankstations blijft een probleem, aldus Hortefeux op de Franse radio Europe1.

Volgens de minister zitten er brandstofreserves in de depots voor verschillende weken. De ordediensten zullen ze blijven deblokkeren zoals bevolen door president Nicolas Sarkozy, aldus Hortefeux.

Meer dan een kwart van de tankstations in Frankrijk staat droog en een deel van de rest beschikt nog maar gedeeltelijk over brandstof. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux donderdag bekendgemaakt. De twaalf raffinaderijen in het land liggen al een tijd stil en verschillende brandstofdepots zijn geblokkeerd als gevolg van het protest tegen de geplande pensioenhervorming, waarbij de minimale pensioenleeftijd wordt opgetrokken van 60 naar 62 jaar. De hervorming is bijna helemaal rond. De Senaat moet er zich nog wel over uitspreken. Dat zou in de loop van donderdag of vrijdag gebeuren.Het aantal brandstofdepots waar wordt gestaakt neemt weliswaar af (er wordt nog gestaakt in 14 van de 219 opslagplaatsen), maar de verdeling naar de tankstations blijft een probleem, aldus Hortefeux op de Franse radio Europe1.Volgens de minister zitten er brandstofreserves in de depots voor verschillende weken. De ordediensten zullen ze blijven deblokkeren zoals bevolen door president Nicolas Sarkozy, aldus Hortefeux.