In Urk moest de politie charges uitvoeren om een groep jongeren te verdrijven bij het huis van burgemeester Jaap Kroon. Die jongeren waren ontevreden over de strenge veiligheidsmaatregelen tijdens Koninginnenacht. Tijdens de charge vielen rake tikken. Acht jongeren werden opgepakt.

In Amsterdam was het volgens de politie ondanks negentig arrestaties een drukke en gezellige nacht. "Het aantal aanhoudingen lijkt veel, maar eigenlijk zijn het er maar een paar meer dan tijdens een normale uitgaansnacht", aldus een woordvoerster.

In Den Haag sprak de politie ook over een goed verlopen viering. Op het muziekfestival Life I Live kwamen 175.000 feestvierders af. Na afloop moest de politie her en der ingrijpen en werden ruim dertig arrestaties verricht. Ook moesten 22 mensen naar het ziekenhuis, vooral omdat ze onwel werden.

Ook in Utrecht werden meer mensen onwel dan anders. Waaraan dat lag kon de politie niet zeggen. In de Domstad werd een onbekend aantal mensen opgepakt. Er waren minder bezoekers op de been dan vorig jaar.

Koningin Beatrix en haar familie kwamen zaterdag per bus aan in de (Nederlands-)Limburgse plaats Thorn voor de viering van Koninginnedag. In de smalle straatjes stond het rijendik met oranjefans. (Belga)

In Urk moest de politie charges uitvoeren om een groep jongeren te verdrijven bij het huis van burgemeester Jaap Kroon. Die jongeren waren ontevreden over de strenge veiligheidsmaatregelen tijdens Koninginnenacht. Tijdens de charge vielen rake tikken. Acht jongeren werden opgepakt. In Amsterdam was het volgens de politie ondanks negentig arrestaties een drukke en gezellige nacht. "Het aantal aanhoudingen lijkt veel, maar eigenlijk zijn het er maar een paar meer dan tijdens een normale uitgaansnacht", aldus een woordvoerster. In Den Haag sprak de politie ook over een goed verlopen viering. Op het muziekfestival Life I Live kwamen 175.000 feestvierders af. Na afloop moest de politie her en der ingrijpen en werden ruim dertig arrestaties verricht. Ook moesten 22 mensen naar het ziekenhuis, vooral omdat ze onwel werden. Ook in Utrecht werden meer mensen onwel dan anders. Waaraan dat lag kon de politie niet zeggen. In de Domstad werd een onbekend aantal mensen opgepakt. Er waren minder bezoekers op de been dan vorig jaar. Koningin Beatrix en haar familie kwamen zaterdag per bus aan in de (Nederlands-)Limburgse plaats Thorn voor de viering van Koninginnedag. In de smalle straatjes stond het rijendik met oranjefans. (Belga)