Op het Wereld Economisch Forum in Davos is koningin Mathilde door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon officieel voorgesteld als ambassadrice van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Samen met 16 andere internationale prominenten, onder wie voetballer Lionel Messi en zangeres Shakira, moet ze de internationale gemeenschap motiveren om tegen 2030 een eind te maken aan armoede en honger en de ongelijkheid terug te dringen.

Dat de koningin als ambassadeur (pleitbezorger, in VN-jargon) is aangeduid, werd eerder al meegedeeld. In Davos maakte Ban Ki-moon ook de namen van de zestien andere ambassadeurs bekend. Mathilde krijgt het gezelschap van onder anderen Messi, Shakira, acteur Forest Whitaker, regisseur Richard Curtis ('Four Weddings and a Funeral', 'Notting Hill'), microkrediet-ontwikkelaar Muhammad Yunus, professor Jeffrey Sachs en CEO van Unilever Paul Polman.

Erkenning voor engagement

Samen moeten de ambassadeurs het draagvlak voor de duurzame ontwikkelingsdoelen vergroten en de implementering helpen realiseren. De duurzame ontwikkelingsdoelen werden in september ondertekend op de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York. Ze bouwen verder op de Millenniumdoelen en bestaan uit zeventien nieuwe ambities.

Koningin Mathilde zet zich als erevoorzitster van Unicef al jaren in voor de rechten van het kind. Haar aanduiding tot ambassadrice wordt als een erkenning voor dat engagement gezien. Maandag noemde het Paleis het ook "een erkenning van de Verenigde Naties voor de rol en de bijdrage van ons land op het vlak van duurzame ontwikkeling." (Belga/AVE)

Op het Wereld Economisch Forum in Davos is koningin Mathilde door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon officieel voorgesteld als ambassadrice van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Samen met 16 andere internationale prominenten, onder wie voetballer Lionel Messi en zangeres Shakira, moet ze de internationale gemeenschap motiveren om tegen 2030 een eind te maken aan armoede en honger en de ongelijkheid terug te dringen.Dat de koningin als ambassadeur (pleitbezorger, in VN-jargon) is aangeduid, werd eerder al meegedeeld. In Davos maakte Ban Ki-moon ook de namen van de zestien andere ambassadeurs bekend. Mathilde krijgt het gezelschap van onder anderen Messi, Shakira, acteur Forest Whitaker, regisseur Richard Curtis ('Four Weddings and a Funeral', 'Notting Hill'), microkrediet-ontwikkelaar Muhammad Yunus, professor Jeffrey Sachs en CEO van Unilever Paul Polman.Samen moeten de ambassadeurs het draagvlak voor de duurzame ontwikkelingsdoelen vergroten en de implementering helpen realiseren. De duurzame ontwikkelingsdoelen werden in september ondertekend op de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York. Ze bouwen verder op de Millenniumdoelen en bestaan uit zeventien nieuwe ambities.Koningin Mathilde zet zich als erevoorzitster van Unicef al jaren in voor de rechten van het kind. Haar aanduiding tot ambassadrice wordt als een erkenning voor dat engagement gezien. Maandag noemde het Paleis het ook "een erkenning van de Verenigde Naties voor de rol en de bijdrage van ons land op het vlak van duurzame ontwikkeling." (Belga/AVE)