Met bijna 95 procent van de stemmen geteld behaalde de pro-Europese liberaal Komorowski 41 procent van de stemmen.

Jaroslaw Kaczynski, de tweelingbroer van de op 10 april verongelukte president Lech Kaczynski, volgt met 37 procent.

Op de derde plaats staat de kandidaat van links, de sociaaldemocraat Grzegorz Napieralski, met 13,7 procent. Aan de eerste ronde namen in totaal tien kandidaten deel.

In de tweede ronde op 4 juli nemen Komorowski en Kaczynski het tegen elkaar op. Volgens een rondvraag van het onderzoeksbureau Millward Brown SMG/KRC zou Komorowski met 53,7 procent van de stemmen afgetekend winnen tegen Kaczynski (39,1).

De verkiezingen stonden oorspronkelijk gepland voor het najaar, maar wegens de plotselinge dood van president Lech Kaczynski waren ze vervroegd.

Met bijna 95 procent van de stemmen geteld behaalde de pro-Europese liberaal Komorowski 41 procent van de stemmen. Jaroslaw Kaczynski, de tweelingbroer van de op 10 april verongelukte president Lech Kaczynski, volgt met 37 procent. Op de derde plaats staat de kandidaat van links, de sociaaldemocraat Grzegorz Napieralski, met 13,7 procent. Aan de eerste ronde namen in totaal tien kandidaten deel. In de tweede ronde op 4 juli nemen Komorowski en Kaczynski het tegen elkaar op. Volgens een rondvraag van het onderzoeksbureau Millward Brown SMG/KRC zou Komorowski met 53,7 procent van de stemmen afgetekend winnen tegen Kaczynski (39,1). De verkiezingen stonden oorspronkelijk gepland voor het najaar, maar wegens de plotselinge dood van president Lech Kaczynski waren ze vervroegd.